Annonce
USA

65.000 støtter Sex and the City-stjernes kandidatur i New York

Den tidligere "Sex and the City"-stjerne Cynthia Nixon kommer på stemmesedlen ved guvernørvalget i New York.

Cynthia Nixon har samlet underskrifter nok til at stille op. Foto: Frank Franklin Ii/AP

Den tidligere skuespiller Cynthia Nixon har samlet flere end 65.000 underskrifter fra mennesker, der støtter hendes kandidatur ved guvernørvalget i delstaten New York.

Dermed har den tidligere "Sex and the City"-stjerne samlet flere end fire gange så mange underskrifter, som det kræves for at komme på stemmesedlen.

Flere end 3500 frivillige havde inden torsdag været med til at samle underskrifter i hele delstaten.

Sex and the City-stjerne går efter guvernørpost i New York

Antallet af underskrifter og frivillige er et udtryk for, at vælgerne sukker efter kandidater, der vil udfordre den politiske elite, mener Cynthia Nixon.

- Den overvældende støtte, som vi har fået i vores underskriftsindsamling, vidner om, at newyorkerne er trætte af midtersøgende demokrater fra toppen af erhvervslivet, siger hun.

Den nuværende guvernør i New York, demokraten Andrew Cuomo, har allerede lovet, at Cynthia Nixons navn vil stå på stemmesedlen ved det kommende primærvalg.

Cynthia Nixon har i øvrigt opbakning fra Det Demokratiske Parti i delstaten.

Ved sidste guvernørvalg forsøgte Andrew Cuomo uden held at forhindre rivalen Zephyr Teachout i at stille op. Det skete, efter at Teachout havde indsamlet 45.000 underskrifter.

Den liberale juraprofessor fik siden lov til at stille op, men tabte valget til Andrew Cuomo.

Indtil videre fører Cuomo meningsmålingerne før primærvalget, og han har samtidig indsamlet langt flere kampagnemidler end Cynthia Nixon.

Primærvalget bliver afgjort 13. september. Vinderen skal stå over for republikaneren Marc Molinaro ved det afgørende guvernørvalg.

/ritzau/AFP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Annonce
International

Får Gurkha-krigerne en fair behandling?

Gurkhaernes respekt og loyalitet over for den britiske hær har medført, at de gennem årtier har været for dårlige til at kræve fair behandling, mener en tidligere Gurkha-soldat.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her