Annonce
USA

Opsigtsvækkende reklame hitter på nettet: Kvinder barberer ægte kropshår

Ifølge amerikansk mærke er det første gang i 100 år, at man kvinderne rent faktisk har kropsbehåring i en reklame for skrabere.

Man skulle tro, at når man gerne vil sælge en barberskraber til folk, ville det give bedst mening, at vise skraberen rent faktisk barbere hår af kroppen.

Men mens mange reklamer for skrabere til mænd viser forskellige kendiser barbere deres skæg, har tendensen for kvinder været, at reklamerne viser en skraber køre over i forvejen glatte ben. Ifølge det amerikanske mærke Billie, har man i de seneste 100 år vist reklamer målrettet kvinder, hvor modellerne i forvejen havde glatbarberede ben.

Det skriver flere internationale, bl.a. BBC.

Grunden til at Billie skriver som de gør, er at firmaet netop har lanceret en reklamevideo, hvor de hylder kropsbehåring, uanset om det er der eller ej.

»Når forskellige mærker lader som om kvinder har hårløse kroppe, er den en form for bodyshaming, der siger: "Du skal skamme dig over at have kropsbehåring,« har medskaberen Georgina Gooley sagt til det amerikanske modemagasin Glamour.

Det kan virke modstridende, at man som sælger af skrabere, ikke vil opfordre kvinder til at benytte dem, men sådan ser medskaberen det ikke.

»Barbering af kropshår er et personligt valg, og ingen skal fortælle kvinder, hvad de skal gøre med deres hår,« siger hun til Glamour.

I stedet satser firmaet på følgende slogan: "Hvis og når du føler for at barbere dig, så er vi her."

I reklamen er det da heller ikke alle kvinder, der er glatbarberet, når den er slut. Du kan se reklamen her under.

Reklamen har vakt begejstring på sociale medier. På Facebook skriver brugeren Vix Bartram eksempelvis:

»Hvor er den her reklame god. Endelig noget ærlighed om kvinder.«

Nogle er dog ikke store fans af reklamen.

»Jeg har virkelig ikke lyst til at se nogens hår blokere skraberen, uanset køn,« skriver brugeren Jill Penhorwood.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Fængselskammerat ser tilbage: Vi kan stadig lære af Nelson Mandela

Mac Maharaj var i 12 år en af Nelson Mandelas nærmeste kammerater på fængselsøen Robben Island. 100 år efter landsfaderens fødsel reflekterer den nu 83-årige Maharaj over Mandelas lederskab, et kvart århundrede med store politiske fejl i Sydafrika, og hvad Europa og USA kan lære af manden, der blev et internationalt symbol på fred og forsoning.
Analyse
Annonce
Bolig
Guide: Her er Londons "hemmelige oaser"
London er et af danskernes mest foretrukne rejsemål. Overalt i byen vrimler det med grønne oaser. Nogle er velkendte, andre er små ’hemmelige’ perler. Her får du en guide til de bedste. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her