Annonce
USA

Trump i nyt angreb mod Trudeau: Det kommer til at koste ham mange penge

Præsidenten siger, at bemærkning kommer til at koste det canadiske folk dyrt.

Både Trump, Trudeau (midten) og Macron smilede til kameraerne ved G7-mødet fredag og lørdag, men umiddelbart efter sin tidlige afgang for at flyve til Singapore tweetede Trump et vredt angreb mod Trudeau. Foto: Ian Langsdon/AP

SAN FRANCISCO – Efter to dage i Singapore til historiske forhandlinger med Nordkorea var Donald Trump tirsdag stadig vred på premierminister Justin Trudeau for at sige, at Canada vil svare igen på USA’s særtold på stål og aluminium.

Merkel: USA har et stort handelsoverskud over for Europa

Den amerikanske præsident havde allerede lørdag efter et G7-møde hængt regeringslederen ud og i et tweet kaldt ham en uærlig og svag forræder.

Tirsdag satte Trump en streg under dette ved at antyde, at sagen kommer til at koste Canada.

»Det kommer til at koste det canadiske folk mange penge,« sagde Trump ved en pressebriefing i Singapore efter topmødet med Nordkorea.

»Så kan han lære det. Du kan ikke gøre den slags,« fortsatte præsidenten om Trudeau.

De hårde ord stod i kontrast til den ros, som Trump ved det samme pressemøde netop havde delt ud til Nordkoreas leder, Kim Jong-un, der blev beskrevet som både klog og en god forhandler.

Trumps rådgiver undskylder for kommentar om helvede

Det er stadig uklart, hvorfor Trump blev så vrede over Trudeaus bemærkninger.

Den canadiske leder sagde, at han havde gjort det klart til Trump, at Canada ville svare igen på særtolden. At dette ikke var noget, som Canada havde lyst til, men var nødt til, fordi Canada heller ikke vil finde sig i at blive skubbet rundt.

Der var tale om bemærkninger, som den canadiske regering tidligere var kommet med om USA’s særtold. Men Trump reagerede prompte og trak sin støtte fra den fælles G7-erklæring.

I et interview med ABC fra Singapore forklarede præsidenten, at det var en reaktion på Trudeaus bemærkninger, som blev sendt live på tv, netop som Trump gik ombord på Air Force One for at flyve til Singapore.

»Han talte om, hvordan han ikke vil blive hundset rundt. Jeg sagde, hvad handler det her om. Det var ikke det, han sagde til mit ansigt,« sagde Trump til ABC og gentog, at USA ikke længere vil lade andre lande udnytte USA med unfair handelsaftaler.

»Vi er blevet udnyttet som et land i årtier af både venner og fjender,« sagde Trump.

Trump fastholder dette, selvom USA har et handelsoverskud med Canada, ligesom USA's økonomi i dag er stærkere, end det har været i årtier.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Venstre ved du, hvor du har?

Det klare politiske projekt står noget forpjusket i Venstre. Det samme kan siges om S, og uklarheden kan føre til en ny type valgkamp.

Kronik: Mere Danmark i Europa – mere Europa i verden

Morten Løkkegaard
Dansk Europa-politik er og bliver ikke et nulsumsspil, hvor mere EU automatisk fører til mindre Danmark. Det er rent ud sagt noget vrøvl, som danske nejsigere har haft alt for let spil med gennem årene.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her