Annonce
USA

Forsvundet i 35 år: En amerikansk kaptajn, der var sikkerhedsgodkendt på højeste niveau, anholdt i Californien

William Howard Hughes Jr. blev sidst set i 1983, da han hævede 28.000 dollars.

William Howard Hughes Jr. har været forsvundet i 35 år. Nu bliver han sigtet for at desertere. Foto: AP.

En tidligere kaptajn i det amerikanske luftvåben er blevet pågrebet i Californien, efter han har været forsvundet i 35 år. Anholdelsen skete i forbindelse med en efterforskning af falsk identitet.

Den anholdte, som bærer navnet William Howard Hughes Jr., blev sidst set i Albuquerque i sommeren 1983 - efter han var vendt hjem fra 14-dages ferie i Europa - hvor han hævede 28.000 amerikanske dollars. Det skriver Los Angeles Times.

Under Den Kolde Krig var han involveret i den hemmeligstemplet planlægningen af Natos kommando- og kommunikationsovervågningssystem, hvor han var specialiseret i radarteknologi.

Forsvundet siden 1987: Nedskudt russisk pilot vil hjem

Hughes var 33 år, da han forsvandt.

Efter anholdelsen, der fandt sted onsdag, har den tidligere kaptajn fortalt de amerikanske myndigheder, at det amerikanske luftvåben gjorde ham deprimeret, og at det var derfor, han valgte at forsvinde.

Ifølge Hughes skabte han en falsk identitet, og med den har han levet i Californien lige siden.

En talskvinde for efterforskningen har over for The Albuquerque Journal fortalt, at man ikke mener, at Hughes har fungeret som spion for Sovjetunionen.

Den anholdte kaptajn er nu tilbageholdt på en militær lufthavnsbase i Californien, hvor han er blevet sigtet for at desertere.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Hallo: Har nogen set Lundbecks nye topchef?

Lundbeck leder og leder efter personen, der skal efterfølge Kåre Schultz. Ifølge flere iagttagere har Lundbeck-formand Lars Rasmussen med sine udtalelser gjort det svært for sig selv.

Magasin kan blive solgt

Ejeren af den danske varehuskæde Magasin, britiske Debenhams, overvejer at skille sig af med kæden. Finans
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her