Annonce
USA

Trump referede til illegale migranter med dyr: Jeg talte om bandemedlemmer, siger præsidenten

Bemærkningen har udløst kritik, men præsidenten sagde torsdag, at han talte om voldelige bandemedlemmer og ville kalde dem dyr igen.

Trump på et møde med repræsentanter fra Californien i Det Hvide Hus onsdag. Emnet var illegale migranter. Foto: AP/Evan Vucci

SAN FRANCISCO - USA’s præsident Donald Trump omtalte onsdag illegale migranter som dyr.

Ordene faldt på et møde i Det Hvide Hus med repræsentanter fra primært republikansk dominerede byer i Californien. Præsidenten havde inviteret dem, fordi de aktivt bekæmper Californiens "sanctuary" lovgivning, der forhindrer det statslige politi i at samarbejde med føderale migrationsbetjente i at udvise udokumenterede migranter med mindre, at de har begået andre former for kriminalitet.

Bølge af californiske byer gør oprør mod statens beskyttelse af illegale migranter

For Trump har dette længere været som en rød klud.

»Vi har folk, der kommer ind i landet, eller forsøger at komme ind. Vi stopper mange af dem. Vi smider folk ud af landet. I vil ikke tro, hvor dårlige mennesker det er. Det er ikke mennesker. Det er dyr,« lød det fra Trump i den live-transmitterede session.

Bemærkningen har udløst kritik, men torsdag sagde præsidenten, at han talte om medlemmer af en hårdkogt og særdeles voldelig bande, MS-13, som primært består af migranter eller efterkommere af migranter.

»Jeg referede til MS-13-bander, som kommer ind. Jeg talte om MS-13,« sagde Trump og afviste, at der var noget at undskylde: »De er dyr. De kommer ind i vores land, og vi smider dem ud. Jeg referede til dem som dyr. Og gæt engang: Det vil jeg altid gøre.«

Det er ikke første gang, at præsident Trump referer til kriminelle som dyr.

Under et rally i Ohio sidste år kaldte han kriminelle fra andre lande dyr. Han har også kaldt en terrormistænkt fra Usbekistan et dyr, ligesom han har kaldt en illegal mexicansk arbejder, der blev frikendt for mord i Californien sidste år, for et dyr.

Iagttagere kalder det en farlig glidebane, fordi umenneskeliggørelse af personer ofte er første skridt til dårlig behandling, grusomhed og i de værste tilfælde folkemord, skriver NPR.

På mødet med repræsentanter fra Californien opfordrede præsidenten også justitsministeriet til at at retsforfølge Libby Schaaf, borgmester i Oakland lidt øst for San Francisco. For nogle måneder siden advarede hun illegale migranter om en forestående razzia som føderale migrationsmyndigheder, ICE, havde planlagt.

Ifølge præsidenten svarede det til at lægge hindringer i vejen for ordensmagten.

»De flygtede alle sammen; eller de fleste af dem. Hele operationen havde taget lang tid at planlægge,« sagde han.

»Det svarer til at lægge hindringer i vejen for at loven kan ske fyldest – jeg vil anbefale dig, Jeff, at retsforfølge borgmesteren i Oakland,« fortsatte præsidenten direkte henvendt til justitsminister Jeff Sessions, som også deltog i mødet.

Sagen er omstridt. Den fungerende ICE-chef, Thomas Homan, har hævdet, at Schaaf hjalp op mod 800 illegale migranter med at undslippe. Men den lokale ICE-talsperson i San Francisco har kaldt det vildledning, eftersom ingen razziaer nogensinde formår at anholde alle, som ICE går efter. Talsmanden har siden sagt op.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her