Annonce
USA

Universitet har indvilget i at betale milliarder til sexdømt sportslæges ofre

Larry Nassar er blevet idømt adskillige års fængsel for de mange overgreb.

Larry Nassar var de amerikanske gymnasters læge gennem fire olympiske lege. Foto: Paul Sancya/AP
USA

Det amerikanske universitet Michigan State University har onsdag indgået et forlig i milliardklassen med personer, der er blevet misbrugt af den sexdømte sportslæge Larry Nassar.

Det oplyser universitet på dets hjemmeside.

Michigan State University er gået med til at skulle betale samlet set 500 mio. dollars, svarende til 3,2 mia. kr., til ofrene.

Den 54-årige Larry Nassar, der er dømt for at have misbrugt hundredvis af unge piger og kvinder seksuelt, var tidligere tilkyttet det pågældende universitet, hvor han fungerede som professor.

Misbrugte gymnaster tordner mod træner i skandalesag

Ifølge CNN fremgår det af betingelserne i forliget, at knap 2,7 mia. kr. af de i alt 3,2 mia. kr. er øremærket til at skulle udbetales til de 332 ofre, som allerede har sagsøgt universitetet.

De resterende penge vil derimod blive sat til side i en særlig pulje, hvor eventuelle fremtidige sagsøgere vil blive betalt fra.

»Dette historiske forlig blev til via tapperhed fra mere end 300 kvinder og piger, der havde modet til at at stå fast og nægte at tie,« udtaler John Manly, der er blandt de advokater, der har ført sagen på ofrenes vegne.

Medie: FBI kendte til mistanke om læges misbrug af OL-piger

Hos Michigan State University ser man frem til at kunne lægge sagen bag sig.

»Michigan State University er tilfreds med, at vi i princippet er blevet enige om et forlig, der er fair over for ofrene for Nassars forbrydelser,« udtaler Robert Young, der er særlig rådgiver for universitetet, i en erklæring.

Amerikansk OL-læge idømt 40 til 175 års fængsel for overgreb

Larry Nassar blev i februar idømt op mod 125 års fængsel for at have misbrugt unge kvindelige gymnaster seksuelt.

Inden da var han blevet idømt mellem 40 og 175 års fængsel for lignende overgreb samt 60 års fængsel for overtrædelse af loven om børneporno.

Den skandaleramte sportslæge har undervejs i den store retssag tilstået, at han begik overgrebene, mens han arbejdede for Michigan State University og det amerikanske gymnastikforbund, der træner OL-gymnaster.

Også Den Olympiske Komité i USA og landets gymnastikforbund er blevet hårdt kritiseret for deres rolle i sagen, hvor Larry Nassar bl.a. har begået overgreb på mange topgymnaster. 

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
USA
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her