Annonce
USA

Læge er anklaget for at have fejlbehandlet patienter for at leve et luksusliv

Den Texas-baserede læge gav bl.a. patienter kemobehandling, selvom de var raske.

Det amerikanske justitsministerie fortalte til CNN mandag, at lægen havde givet flere patienter kemoterapi og andre voldsomme og giftige behandlinger, de slet ikke havde brug for, for at finansiere sin egen luksuriøse livsstil. Foto: Mikkel Møller Jørgensen/ Ritzau Scanpix
USA

En amerikansk læge i staten Texas er lige nu blevet centrum i en fælles undersøgelse foretaget af staten og det lokale politi i byen Edinburg, Texas. Anklagerne går på, at lægen har fejldiagnosticeret sine patienter med vilje, for derefter at behandle dem for deres "sygdomme" og skabe en ret så profitabel overskudsforretning.

Det skriver CNN.

Dr. Jorge Zamora-Quezada ejede blandt andet et jetfly, flere ejendomme og kørte en Maserati med sit eget monogram. Han bliver nu undersøgt for anklager om svindel for 316 millioner kr, han fik udbetalt efter at videregive falske oplysninger til udbetalere af sundhedsydelser.

Læge i Det Hvide Hus i problemer, efter at Trump har nomineret ham til minister

Nyheden om undersøgelsen af lægen har spredt sig hurtigt, og patienter der er blevet behandlet på en af hans tre klinikker, har delt deres oplevelser på Facebook. Flere har fortalt, hvordan de skulle have taget røntgenbilleder og blodprøver hver gang, de var ved lægen.

Ifølge CNN har flere patienter modtaget behandling for gigt, for derefter at finde ud af, ved at konsultere anden læge, at de ikke fejlede noget.

Det amerikanske justitsministerium har oplyst til CNN mandag, at lægen havde givet flere patienter kemoterapi og andre voldsomme og giftige behandlinger, de slet ikke havde brug for, for at finansiere sin egen luksuriøse livsstil.

Gonorré, syfilis og klamydia storsmitter stadig

Zamora-Quezada blev mandag anklaget for fem tilfælde af svindel og hvidvask. Ifølge anklageskriftet har lægen flere gange ordineret patienter til "svindlende, gentagende og overdrevet brug af medicinske ingreb og midler".

Det fremgår derudover, at han har tilbageholdt tidligere patienters journaler, frem for at videregive dem til deres nye læger.

I 2009 fik han en reprimande for at have udført et overdrevet og unødvendigt antal test på patienter uden at have grund hertil. Han modtog også en bøde, men blev ved med at praktisere lægegerningen herefter.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
USA
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Viden
Sygemeldte: Intensiv aktivering gør mere skade end gavn
Ny dansk forskning viser, at det ikke hjælper kun at skrue op for psykologtimer og genoptræning til sygemeldte - tværtimod. I stedet skal arbejdspladserne inddrages. 
Se flere
Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her