Annonce
USA

Trump fejrer bedre meningsmålinger: Medierne er korrupte, men folket forstår

Præsidentens popularitet er nu større end på noget tidspunkt det seneste år, men Trump halter stadig bag efter forgængere.

Trump foran Kongressen tirsdag i forbindelse med en årlig mindehøjtidelighed for betjente faldet i kamp. Foto: AP/Evan Vucci

SAN FRANCISCO - Præsident Donald Trump frydede sig tirsdag på Twitter over voksende støtte i meningsmålinger til trods for »opfundne historier« om hans regering, som han kaldte det, og den igangværende Ruslandundersøgelse.

»Jeg har nu mit bedste resultat i meningsmålingerne i et år,« tweetede Triump.

»Man tror det næppe med alle disse opfundne historier; artikler uden kilder fra the Fake News Media, sammen med en 10 mio. dollar dyr, russisk heksejagt (der var intet samarbejde),« fortsatte han med henvisning til, at Ruslandundersøgelsen både undersøger Moskvas forsøg på at påvirke det amerikanske præsidentvalg såvel som mistanken om, at Trumps kampagnehold samarbejdede med russerne.

»Store dele af medierne er muligvis korrupt, men folket forstår,« fastslog Trump.

Tweetet var en reference til målinger fra Gallup og ABC, der blev offentliggjort i sidste måned og viste, at Trumps popularitet vokser.

Gallupmålingen indikerede, at 42 pct. af vælgerne er tilfredse med hans indsats om præsident, mens ABC-målingen satte tallet til 40 pct.

Samtidig fortalte Fox News - Trumps foretrukne nyhedskanal – mandag aften, at et gennemsnit af meningsmålinger over en bred kam viser, at 43 pct. af amerikanerne nu ser præsidenten i et positivt lys.

Det er det bedste tal, som Trump har haft i meningsmålingerne siden marts 2017.

Og selvom hans tal stadig er historiske lave sammenlignet med tidligere præsidenter, så har den klare tendens på det seneste været, at hans popularitet er gået op.

Udviklingen har skabt bekymring blandt demokrater, som håber, at de ved midtvejsvalget til Kongressen i november kan genvinde kontrollen over Senatet og Repræsentanternes hus.

Foto: AP/Evan Vucci

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Guide: Her er Londons "hemmelige oaser"
London er et af danskernes mest foretrukne rejsemål. Overalt i byen vrimler det med grønne oaser. Nogle er velkendte, andre er små ’hemmelige’ perler. Her får du en guide til de bedste. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her