Annonce
USA

Afføring og rådden mad på gulvet: Par i Californien anklaget for tortur mod deres 10 børn

Moderen siger, at det hele er en misforståelse.

Jonathan Allen, 29, med sin hustru Ina Rogers, 30. Parret har fået deres 10 børn fjernes fra deres hjem i Californien, og han er blevet anklaget for at torturerer dem, mens hun er blevet anklaget for vanrøgt. Foto: Solano County Sheriff's Office via AP

SAN FRANCISCO - Naboerne troede, at det var en helt almindelig familie, der boede i det lyse parcelhus på en blind vej i Fairfield lidt nordøst for San Francisco.

Der var grønne træer i forhaven. Ingen ukrudt. Og huset så velholdt ud.

Men da politiet i slutningen af marts bankede på fordøren, blev betjentene forfærdede over, hvad de så.

Udefra ser parrets hus velholdt ud. Indenfor er det en anden historie. Foto: AP/Rich Pedroncelli

Indenfor var gulvene dækket af rådden mad, menneskelige ekskrementer og skrald. I badeværelset var der dyreafføring på væggene. Og der lå bunker af gamle ting, som gjorde det besværligt at komme frem flere steder.

På denne affaldsplads havde familien 10 børn i alderen fire måneder til 12 år.

Den ældste var årsagen til, at betjentene var dukket op. Tidligere på dagen var han løbet hjemmefra. Angiveligt i vrede over at have fået taget sin computer fra sig. Han var siden blevet fundet sovende under en busk i en nabos have, og politiet var blevet tilkaldt for at bringe ham hjem.

Drengen fik ikke lov til at blive. Politiet tog alle børnene i forvaring, og efter interviews med de otte ældste er forældrene nu blevet sigtet for vanrøgt, tortur eller for at bringe deres børn i fare.

»Jeg er rystet over, hvad disse børn fortalte,« fortalte Sharon Henry, chefvicedistriktsanklager i Solano County til LA Times.

Hun tilføjede, at børnene var blevet tortureret af »sadistiske årsager« og at torturen havde fundet sted siden 2014.

Greg Hurlbut fra Fairfield politi sagde til den lokale tv-station KTVU, at han havde været ved politiet i 30 år.

»Og jeg har aldrig haft en sag, hvor vi måtte rejse sigtelser mod nogen for at torturere deres egne børn.«

 

Se billeder inde fra huset:

Sagen bygger ikke kun på, hvad betjentene så, eller hvad børnene fortalte.

Flere af børnene havde stiksår, brændemærker og mærker efter slag og skud fra et hagl- eller luftgevær.

Derfor er Jonathan Allen, en 29-årig tatovør, der er biologisk far til otte er børnene, nu anklaget for syv tilfælde af tortur og ni tilfælde af børnevanrøgt. Efterforskere mener ikke, at det 10. barn er blevet tortureret.

Børnenes mor, Ina Rogers, 30, er foreløbigt kun blevet anklaget under en mindre alvorlig paragraf om, at hun har bragt sine børn i fare, men anklagere overvejer at rejse flere anklager mod hende.

Stående foran huset mandag afviste Rogers dog anklagerne.

Mens hendes mand stadig er tilbageholdt, er hun blevet løsladt mod kaution, og til de fremmødte journalister sagde hun, at det hele byggede på en misforståelse.

»De forhold, som de fandt huset i, var fordi jeg havde rodet alt igennem for at lede efter min forsvundne søn,« sagde hun til KTVU.

»Jeg løftede senge, rev alt ud af skabene, jeg rev simpelthen alt fra hinanden for at være sikker på, at han virkelig ikke var her.

Ina Rogers, som er løsladt mod kaution, taler med pressen foran sit hjem i Fairfield, Californien. Foto: AP/Rich Pedroncelli

Børnenes skrammer skyldes, at de var børn, fortsatte hun og kaldte sig selv »en fantastisk mor« og sin mand »en fantastisk person.«

»Der er ingen brækkede knogler. Der er ingen store ar. Ingenting.«

Naboer til familien er ifølge lokale medier bestyrtede over at opdage, hvor mange børn der boede i huset. De blev undervist hjemme, men blev aldrig set udenfor.

Inde i huset sov alle 10 børn i det samme rum, mens forældrene brugte de resterende tre soveværelser som eget soveværelse, meditationsrum og som legerum.

Rogers, der arbejder som en elektrokardiogram-nattekniker, sagde, at børnene sov på samme værelse, fordi de foretrak det.

Hun fortalte også, at hun følte, at hun at hun bliver dømt uretfærdigt på grund af familiens livsstil.

»Min mand har mange tatoveringer. Han kan se skræmmende ud, og derfor er folk hurtig til at dømme ham,« sagde hun.

»Mange mennesker har stillet spørgsmål ved min ret til at være mor. Jeg føler, at hele den her situation er eksploderet. Men jeg vil ikke tillade, at det her splitter familien op.«

De 10 børn er foreløbigt anbragt i pleje hos familiemedlemmer.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her