Annonce
USA

USA's vicepræsident opfordrer til at afslutte Rusland-undersøgelse

Mike Pence vil stoppe undersøgelse af bånd mellem Trump og Rusland.

Mike Pence hyrede ekstern juridisk hjælp til at hjælpe ham i Robert Muellers undersøgelse i juni 2017. Foto: Jacquelyn Martin/AP

Den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, vil have undersøgelsen af Ruslands indblanding i Donald Trumps kampagne til præsidentvalget i 2016 afsluttet.

Det skriver The Guardian.

»Jeg tror, det er i landets bedste interesse at afrunde undersøgelsen,« sagde Mike Pence til NBC News torsdag morgen i et interview, hvor han også kommenterede Nordkoreas frigivelse af tre amerikanske fanger.

Barack Obama: USA kan ende med at skulle vælge mellem et Iran med atomvåben eller en ny krig

Trump var senest ude i april og udtale, at undersøgelsen burde ophøre nu, efter Republikanerne udsendte en rapport, der beskrev, at der ingen beviser var på russisk indblanden i Trumps kampagne.

Den amerikanske præsident har flere gange beskrevet undersøgelsen, der ledes af Robert Mueller, som et "fupnummer". Mike Pence undlod dog at bruge netop den formulering i interviewet, hvor han i stedet lagde fokus på administrationens samarbejdsvilje.

»Det er omkring et år siden, undersøgelsen begyndte, og vores administration har forsynet den med over en million dokumenter. Vi har været fuldkommen samarbejdsvillige. Jeg mener, det er i landets bedste interesse at afslutte undersøgelsen. Og jeg vil med den dybeste respekt opfordre rådet til at afrunde deres arbejde,« sagde Mike Pence i interviewet med NBC.

Mueller åbner for stævning af Donald Trump i Rusland-sag

Vicepræsidenten hyrede ekstern juridisk hjælp til at hjælpe ham i Robert Muellers undersøgelse i juni 2017.

I Interviewet kom spørgsmålene også omkring pengeoverførsler fra virksomheder til Trumps private advokat, Michael Cohen. hertil svarede Pence, at det både var et privat emne, men også noget, han ikke havde noget kendskab til.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
USA
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her