Annonce
USA

Børneorganisationer vil have YouTube til at betale milliarder for ulovlig markedsføring

I en formel klage, der bliver indgivet mandag til FTC, forsøger børne- og forbrugerorganisationer at ændre YouTubes måde at lave markedsføring over for børn.

Børneorganisationer klager over Youtube for ulovlig markedsføring rettet mod børn. Arkivfoto.

Hvis man læser vilkårene for brug af den amerikanske videodelingssite, YouTube, så fremgår det, at tjenesten ikke er for børn under 13 år.

»Hvis du er under 13 år, så brug ikke tjenesten...Der er mange andre gode hjemmesider til dig,« står der bl.a. i vilkårene.

Alligevel ser millioner af børn verden over videoer på YouTube, og bliver samtidigt udsat for målrettet reklamer baseret på deres søgehistorik.

Det får nu børne- og forbrugerorganisationer til at gå sammen og indgive en fælles klage til FTC, som står for "Federal Trade Commission," der er et uafhængigt amerikansk regeringsorgan i USA, som skal sikre den frie konkurrence og beskytte forbrugerne mod unfair forretningsmetoder.

Når tusindvis hver måned: To unge fyre formidler lån for milliardbeløb

Organisationerne ønsker, at Youtube, der er ejet af Google, skal betale milliarder af dollars i erstatning, for - som klagen beskriver - ulovlig markedsføring over for børn.

»Google tjener godt på at sælge målrettede reklamer til børn,« fortæller direktør for Center for Digital Democracy, Jeff Chester til AP, der er en af de grupper, der har udarbejdet klagen.

»Firmaet laver aftaler med producenter og distributører af børneindhold verden over. Google har skabt en global forretning baseret på børns stærke forbindelse til YouTube,« forsætter han.

6 tips til at tjene penge på Youtube

YouTube skriver i en e-mail-erklæring, at firmaet »vil læse klagen grundigt og evaluere, om der er ting, YouTube kan gøre anderledes. Fordi YouTube ikke er til børn, har vi investeret betydeligt i oprettelsen af en app til børn for at tilbyde et alternativ, der er specialdesignet til børn.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Den 13-årige Emil Bengtsson krammede sin gode ven i stilhed, da de fik at vide, at deres fælles hjem skal lukke
Emil Lundgård Bengtsson kan finde på at true og sparke pædagogerne på døgninstitutionen Dalgaarden. De kan til gengæld finde på at holde ham fast og fjerne ham med magt. Alligevel håber han, at de flytter med, når han snart skal forlade sit hjem igennem mere end to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her