Annonce
USA

Mistænkt bag YouTube-skyderi har tidligere klaget over kanalen

En 39-årig kvinde skød ifølge politiet sig selv efter at have såret tre ved YouTubes amerikanske hovedkvarter.

Politiet mener, at den mistænkte kvinde åbnede ild på et udendørs spisested ved YouTube omkring frokost. Her skød og sårede hun mindst tre personer. Derefter vendte hun pistolen mod sig selv. Foto: Josh Edelson/Ritzau Scanpix

En kvinde, som mistænkes for at skyde og såre tre personer ved YouTubes hovedkvarter i Californien tirsdag, var veganer og havde tidligere klaget over, at YouTube diskriminerede hendes videoer.

Det oplyser unavngivne politikilder ifølge NBC News.

Kvinden er identificeret som 39-årige Nasim Aghdam fra det sydlige Californien.

På sociale medier har hun hævdet, at YouTube diskriminerer hendes videoer. Mange af dem fokuserer på dyrerettigheder og veganisme.

- YouTube filtrerede mine kanaler for at forhindre dem i at få visninger, har Aghdam skrevet på sin hjemmeside.

- Der er ingen ytringsfrihed i den virkelige verden, og du bliver undertrykt ved at fortælle sandheden, som ikke støttes af systemet.

Skyderi ved YouTubes hovedkvarter: Mistænkt attentatkvinde fundet død

Politiet i San Bruno har ifølge NBC News sagt, at det mener, at skyderiet kan skyldes en form for uoverensstemmelse muligvis med en arbejdsplads. Politiet betragter ikke hændelsen som terror.

Unavngivne politikilder har tidligere sagt til den lokale avis The Mercury News, at den mistænkte gik efter sin kæreste. Der skulle angiveligt være tale om et opgør som følge af en konflikt i hjemmet.

Disse oplysninger er ikke bekræftet fra officielt hold.

Kvinden blev efter skyderiet fundet død på stedet.

Politiet i San Bruno oplyser, at tre andre personer er bragt til et nærliggende hospital med skudsår.

En 36-årig mand er i kritisk tilstand. Tilstanden hos en 32-årig kvinde beskrives som alvorlig, mens en 27-årig kvinde er lettere såret.

Politikilder: Mistænkt i YouTube-skyderi gik efter kæresten

Politiet mener, at den mistænkte kvinde åbnede ild på et udendørs spisested ved YouTube omkring frokost. Her skød og sårede hun mindst tre personer. Derefter vendte hun pistolen mod sig selv.

I alt arbejder der omkring 1700 mennesker på YouTubes kontorer i San Bruno lige syd for San Francisco.

Kvindelige gerningsmænd bag masseskyderier er sjældne, skriver nyhedsbureauet Reuters.

En nylig analyse fra The Washington Post viser, at ud af 150 skyderier med flere end fire ofre siden 1966 står kvinder bag de tre.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her