Annonce
USA

Politikilder: Mistænkt i YouTube-skyderi gik efter kæresten

Skyderi ved YouTubes hovedkvarter skyldes et privat opgør. Den mistænkte gik efter kæresten, siger kilder.

En 36-årig mand er i kritisk tilstand. Tilstanden hos en 32-årig kvinde beskrives som alvorlig, mens en 27-årig kvinde er lettere såret. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

En skudepisode sent tirsdag dansk tid ved YouTubes hovedkvarter i Californien ser ud til at være resultatet af en privat uoverensstemmelse.

Det oplyser to unavngivne embedsmænd til ABC News.

Skyderi ved YouTubes hovedkvarter: Mistænkt attentatkvinde fundet død

Hændelsen synes ikke at være terrorrelateret, siger kilderne.

Samtidig oplyser unavngivne politikilder til den lokale avis The Mercury News, at den kvindelige mistænkte gik efter sin kæreste. Der skal have været tale om et opgør som følge af en konflikt i hjemmet.

Disse oplysninger er ikke bekræftet fra officielt hold.

Kvinden er ifølge politiet i San Bruno fundet død på stedet. Hun har angiveligt har skudt sig selv.

Politiet oplyser videre, at tre andre personer er bragt til et nærliggende hospital med skudsår.

En 36-årig mand er i kritisk tilstand. Tilstanden hos en 32-årig kvinde beskrives som alvorlig, mens en 27-årig kvinde er lettere såret.

Andre Campbell, en traumekirurg på San Francisco General Hospital, fortæller ifølge ABC News, at de tre skudofre er vågne og klar over, hvad der er sket.

En fjerde person er bragt på et andet hospital i nærheden. Vedkommende pådrog sig en ankelskade under flugten fra stedet.

Politiet mener, at den mistænkte kvinde åbnede ild på et udendørs spisested ved YouTube omkring frokost. Her skød og sårede hun mindst tre personer. Derefter vendte hun pistolen mod sig selv.

Ifølge abc News er attentatskvinden den 39-årige Nasim Najafi Aghdam. Det amerikanske medier skriver også, at hun ad flere omgange har klaget over cencur fra YouTube.

Flere medarbejdere skrev på Twitter, at der udspillede sig en skudepisode på stedet, og at folk havde barrikaderet sig på kontorer. Senere blev flere medarbejdere evakueret fra bygningen.

I alt arbejder der omkring 1700 mennesker på YouTubes kontorer i San Bruno lige syd for San Francisco.

Præsident Donald Trump skriver på Twitter, at han er blevet orienteret om skyderiet.

- Vores tanker og bønner går til alle de, der har været involveret.

Kilder: Årsag til YouTube-skyderi skal findes i hjemmet

- Tak til vores fænomenale betjente og ambulancereddere, der er på stedet, skriver præsidenten.

Kvindelige gerningsmænd bag masseskyderier er sjældne, skriver nyhedsbureauet Reuters.

En nylig analyse fra The Washington Post viser, at ud af 150 skyderier med flere end fire ofre siden 1966 står kvinder bag de tre.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Ungarn er fremtidens Europa

Kasper Støvring
Hvis EU fortsat intet gør for at løse flygtningekrisen og den politiske krise, kan Ungarn komme til at stå som billedet på fremtidens Europa, som flere vil lade sig inspirere af.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her