Annonce
USA

Lande hvor fuglene ikke lægger æg: »Shitholes« har mange oversættelser

Hvordan oversættes »shitholes«? Det spørgsmål har verdens medier måtte stille sig selv, efter Trump angiveligt har brugt ordet om bl.a. Haiti.

Den amerikanske præsident skaber endnu en gang overskrifter i verdens presse, da han bliver beskyldt for at have kaldt afrikanske lande samt Haiti for "shitholes". Foto: Saul Loeb.

Demokraternes senator Dick Durbin beskylder Donald Trump for at have brugt ordet »shitholes« om afrikanske lande samt Haiti. »Lortelande« lyder oversættelsen i danske medier.

Selv benægter præsidenten de udtalelser. Han mener, at det er opspind fra demokraterne.

Bemærkningen skal være faldet under forhandlinger om en integrationsreform, hvor unge immigranter risikerer udvisning fra USA. Mødet blev holdt i Det Hvide Hus, hvor både demokrater og republikanere var til stede.

54 afrikanske lande kræver undskyldning fra Trump

Historien er gået jorden rundt, og det kontroversielle udtryk er blevet oversat til mange forskellige ting i verdens medier.

I nogle lande er den krænkende tone forsvundet i oversættelsen, mens andre lande oversætter ordet direkte.

Det skriver The Guardian.

I Japan har det nationale Tv-selskab NHK oversat »shitholes« til »beskidte lande«. Et andet medie Sankei Shimbun har oversat det til »lande så beskidte som udendørs toiletter«. Det skriver The Japan Times.

»Lande hvor fulgene ikke lægger æg«. Sådan lyder en af de mindre offensive oversættelser, der er fra Thaiwans Central News Agency.

Vietnamesiske medier skriver ifølge The Japan Times »rådne lande«, mens medier i Kina skriver »dårlige lande«.

I flere østrigske medier er »shitholes" blevet til "skraldelande". Og i den græske avis Ta Nea bruger de vendingen »tyvagtige lande«, skriver The Guardian.

Andre som bl.a. Filippinerne, Holland og Rusland har forsøgt at bløde ordet op ved at skrive »sh-tholes«.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
USA
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Eventyret vender tilbage

Efter et langt pitstop er Jyllands-Postens JP Explorer igen på landevejen med redaktionens ekspedition nummer 25.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her