Annonce
USA

Myndighederne i Utah advarer: 2000 personer kan være smittet med Hepatitis A efter at have besøgt en 7-Eleven

Frisk frugt, taquitos og pizza kan have været smittefarlige i den pågældende butik.

Det er kun den ene butik i Salt Lake City, hvor der har været smittefare, fastslår myndighederne. Arkivfoto: AP/Paul Sakuma

Har man besøgt en specifik 7-Eleven i Salt Lake City, Utah mellem den 26. december og den 3. januar, kan man være i fare for at have fået Hepatitis A og bør søge læge.

Det er budskabet i en pressemeddelelse udsendt af de lokale sundhedsmyndigheder i Salt Lake City.

Smittefaren har været til stede, fordi man i 7-Eleven-butikken i West Jordan har haft en medarbejder ansat, der har været smittet med Hepatitis A, men som samtidig har håndteret fødevarer.

Læger uden Grænser: Fem kriser er blevet overset eller helt glemt i 2017

Derfor anbefaler sundhedsmyndighederne i Salt Lake City, at alle gæster, der enten har brugt butikkens toilet eller konsumeret nogle specifikke føde- og drikkevarer i den pågældende tidsperiode, søger læge.

Det kan for eksempel være mad fra butikkens varme montre som pizza og hot dogs, men det kan også være frisk frugt eller skænk-selv drikkevarer.

Myndighederne understreger, at smittefaren kun har været til stede i den ene butik, og at man ikke bør være bekymret i andre 7-Eleven-butikker.

Potentielle smittekilder i butikken
  • Drikkevarer, man selv skal hælde op som kaffe og sodavand.
  • Frisk frugt.
  • Alle madvarer, der har ligget i butikkens varme montre - dvs. pizza, hot dogs, chicken wings og taquitos.
  • Kundetoilettet.

Hepatitis A smitter ifølge sundhed.dk enten via fødevarer, der er forurenet med hepatitis A virus, men det kan også smitte via kontakt fra person-til-person.

Symptomerne på Hepatitis A er kvalme, opkast, feber og træthed, men sygdommen er i langt de fleste tilfælde ikke dødelig - men derimod kureret efter 4-8 uger med den rette behandling.

Der kan gå mellem 15 og 50 dage fra man smittes, til man bliver syg, og derfor anbefaler myndighederne også, at man - hvis man har været i den pågældende butik i perioden - får en vaccine mod virusset for at undgå, at sygdommen udvikler sig.

Sundhedsmyndighederne estimerer, at ca. 2000 personer har besøgt butikken og været i kontakt med enten medarbejderen eller de pågældende fødevarer - og derfor kan være inficerede.

Ifølge CNN er 256 personer allerede blevet henvist til myndighederne med henblik på at få en vaccination.

7-Eleven samarbejder med sundhedsmyndighederne og har - siden denne afsløring - rengjort den berørte butik.

»Dette er en vigtigt påmindelse til fødevarebutikker om, at de bør overveje at vaccinere deres medarbejdere mod Hepatitis A,« siger Gary Edwards, der er chef for sundhedsmyndighederne i Salt Lake City, i pressemeddelelsen.

Alle medarbejdere i butikken har desuden fået en vaccine mod sygdommen.

Myndighederne i Salt Lake City forbinder sagen med et udbrud af sygdommen i området omkring byen, som har været i gang siden august.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
USA
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her