Annonce
USA

Yale har fundet årets citater: Måtte begrænse antallet af Trump-citater

Se de 10 mest markante, amerikanske citater for året.

USA's præsident Donald Trump kunne nemt have dominert listen over årets citater. Foto: Alex Brandon/AP

Hvis der er ét udtryk, som er kommet til at tegne 2017, så er det "alternative fakta."

Det mener i hvert fald Yale Law Schools bibliotekar Fred Shapiro, som er redaktør på The Yale Book of Quotations, der har samlet mere end 12.000 berømte citater. Hvert år får bogen en tilføjelse i form af årets mest markante citater, som bliver udvalgt af Shapiro.

Og den liste er nu klar. Til AP siger Fred Shapiro, at han blev nødt til at begrænse antallet af Trump-relaterede citater, så præsidenten ikke skulle dominere listen, som nyhedsbureauet bringer, og som kan ses her:

Trump-rådgiver blev hængt ud efter udtalelser om »massakre« - nu forsvarer hun sig

1. »Sean Spicer, vores pressesekretær, kom med alternative fakta.« - Kellyanne Conway, Donald Trumps særlige rådgiver, interview på NBC, 22. januar.

2. »Alternative fakta er ikke fakta, det er usandheder.« - Journalisten Chuck Todd i interviewet med Kellyanne Conway på NBC.

3. »Jeg har lige fyret chefen for FBI. Han var skør. En rigtig tosse. Jeg var under stort pres pga. Rusland. Det er væk nu.« - Trump, ifølge New York Times, da han skulle forklare fyringen af James Comey over for russiske embedsmænd, 10. maj.

4. »Når det gælder enhver kvinde, som er kommet med offentlige beskyldninger, mener hr. Weinstein, at disse forhold blev indgået med samtykke.« - Sallie Hofmeister, talskvinde for Harvey Weinstein, 10. oktober.

5. »Gør vores planet fantastisk igen.« - Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, i forbindelse med at USA trak sig fra Paris-klimaaftalen, 1. juni.

6. »Vi kan ikke have de indsatte til at styre fængslet.« - Robert McNair, ejer af Houston Texans-fodboldholdet, om spillere, der protesterede mod nationalsangen. Citat bragt ESPN The Magazine, 27 oktober.

7. »Ja.« - senator Elizabeth Warren på spørgsmålet om, hvorvidt der blev manipuleret med Demokraternes primærvalg i 2016 til fordel for Hillary Clinton, på CNN 2 november.

Filmkritiker om Oscar-kiks: Største fejl nogensinde

8. »Og Oscaren for... bedste film ... La La Land.« - Warren Beatty og Faye Dunaway, kom til at læse det forkerte navn på, da de udråbte vinderen, 27. februar.

9. »Det er en skam, at Det Hvide Hus er blevet en børnehave for voksne.« - Bob Corker, republikansk senator fra Tennessee, i et tweet, 8. oktober.

10. »Der er for mange penge i verden.« - Lawrence Luhring, kunstsælger, som reaktion på, at et maleri, som muligvis er malet af Leonardo da Vinci blev solgt for 450 mio. dollars. Citat bragt i New York Times, 16. november.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her