Annonce
USA

Yale har fundet årets citater: Måtte begrænse antallet af Trump-citater

Se de 10 mest markante, amerikanske citater for året.

USA's præsident Donald Trump kunne nemt have dominert listen over årets citater. Foto: Alex Brandon/AP

Hvis der er ét udtryk, som er kommet til at tegne 2017, så er det "alternative fakta."

Det mener i hvert fald Yale Law Schools bibliotekar Fred Shapiro, som er redaktør på The Yale Book of Quotations, der har samlet mere end 12.000 berømte citater. Hvert år får bogen en tilføjelse i form af årets mest markante citater, som bliver udvalgt af Shapiro.

Og den liste er nu klar. Til AP siger Fred Shapiro, at han blev nødt til at begrænse antallet af Trump-relaterede citater, så præsidenten ikke skulle dominere listen, som nyhedsbureauet bringer, og som kan ses her:

Trump-rådgiver blev hængt ud efter udtalelser om »massakre« - nu forsvarer hun sig

1. »Sean Spicer, vores pressesekretær, kom med alternative fakta.« - Kellyanne Conway, Donald Trumps særlige rådgiver, interview på NBC, 22. januar.

2. »Alternative fakta er ikke fakta, det er usandheder.« - Journalisten Chuck Todd i interviewet med Kellyanne Conway på NBC.

3. »Jeg har lige fyret chefen for FBI. Han var skør. En rigtig tosse. Jeg var under stort pres pga. Rusland. Det er væk nu.« - Trump, ifølge New York Times, da han skulle forklare fyringen af James Comey over for russiske embedsmænd, 10. maj.

4. »Når det gælder enhver kvinde, som er kommet med offentlige beskyldninger, mener hr. Weinstein, at disse forhold blev indgået med samtykke.« - Sallie Hofmeister, talskvinde for Harvey Weinstein, 10. oktober.

5. »Gør vores planet fantastisk igen.« - Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, i forbindelse med at USA trak sig fra Paris-klimaaftalen, 1. juni.

6. »Vi kan ikke have de indsatte til at styre fængslet.« - Robert McNair, ejer af Houston Texans-fodboldholdet, om spillere, der protesterede mod nationalsangen. Citat bragt ESPN The Magazine, 27 oktober.

7. »Ja.« - senator Elizabeth Warren på spørgsmålet om, hvorvidt der blev manipuleret med Demokraternes primærvalg i 2016 til fordel for Hillary Clinton, på CNN 2 november.

Filmkritiker om Oscar-kiks: Største fejl nogensinde

8. »Og Oscaren for... bedste film ... La La Land.« - Warren Beatty og Faye Dunaway, kom til at læse det forkerte navn på, da de udråbte vinderen, 27. februar.

9. »Det er en skam, at Det Hvide Hus er blevet en børnehave for voksne.« - Bob Corker, republikansk senator fra Tennessee, i et tweet, 8. oktober.

10. »Der er for mange penge i verden.« - Lawrence Luhring, kunstsælger, som reaktion på, at et maleri, som muligvis er malet af Leonardo da Vinci blev solgt for 450 mio. dollars. Citat bragt i New York Times, 16. november.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Der blev også stillet mange krav, da vi var unge – men vi blev ikke forstyrret af smartphones

Kåre Lauring
Måske er den rigtige løsning en massiv indsats i folke- og gymnasieskolen for at få afhjulpet den afhængighed, tusinder af unge har udviklet i forhold til deres smartphone og det at være med på de sociale medier og ikke at slække på kravene til de unges uddannelser.
Annonce
Annonce
Annonce
International

»... en alt for tung byrde at bære for én mand ...«

100 år efter den sydafrikanske landsfaders fødsel kaster udgivelsen af hans breve fra fængslet nyt lys på smerten og savnet, som faderen og ægtemanden Mandela gjorde alt for at skjule for sine kammerater og de hvide fangevogtere.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her