Annonce
USA

Skarpt fald i arrestationer af illegale på grænsen til Mexico

Men der er stadig brug for Trumps kontroversielle grænsemur, lyder det.

25 pct. færre er det seneste år blevet arresteret på grænsen fra Mexico for at forsøge at smugle sig illegalt over grænsen. Foto: Guillermo Arias/AP

SAN FRANCISCO

Trump-regeringens hårdere kurs over for illegale migranter har haft en stor effekt.

Siden indsættelsen af Donald Trump som præsident er antallet af illegale migranter, der er blevet arresteret på grænsen fra Mexico, faldet til det laveste niveau siden 1971, viser tal fra USA’s nationale sikkerhedsministerium, Homeland.

Sammenlagt har grænsebetjente fra september 2016 og et år frem arresteret 310.531 personer. Det er 25 pct. færre end året forinden.

»Vi ser et tydelig, succesfuldt resultat af præsidentens støtte til grænsebetjente på frontlinjen,« siger fungerende homelandminister, Elaine Duke, i en udtalelse.

Immigrations- og toldmyndighederne (ICE) rapporterer også om en skarp stigning på 25 pct. i antallet af arrestationer af illegale migranter, der har formået at komme ind i USA.

Stigningen til 143.470 arrestationer kommer efter, at Trump-regeringen har annulleret en politik under tidligere præsident Barack Obama om kun at gå efter illegale, som har begået kriminalitet.

»Tallene er meget imponerende taget i betragtning at præsidenten kun har været ved magten siden januar,« udtaler Thomas Homan, direktør for USA’s immigrations- og toldmyndighed (ICE) til BuzzFeed:

»Ingen er fredet. Hvis du er i landet illegalt, er vi på udkig efter dig og finder dig,« fortsætter han.

Trods stigningen i arrestationer er antallet af faktiske deportationer dog faldet; dette skyldes først og fremmest, at der er kommet færre illegalt til USA, lyder det fra ICE.

Og trods udviklingen mener grænsemyndighederne stadig, at der er brug for at bygge den mur på grænsen til Mexico, som Trumps lovede under præsidentkampagnen.

»Murene vi har nu virker. Men med de mure, som vi gerne vil have, kan vi gøre det endnu bedre,« sagde Ron Vitielle, fungerende VBP-vicekommissær i en briefing til amerikanske journalister.

De nye tal kommer dagen efter, at USA’s højesteret gav Trump-regeringen sin støtte til, at den midlertidigt kan fuldføre et kontroversielt indrejseforbud mod primært muslimsk dominerede lande, selvom forbuddets legalitet stadig testes ved lavererangerende retsinstanser.

USA’s Højesteret giver støtte til Trumps kontroversielle indrejseforbud

Faldet var størst først på året, men er siden maj begyndt at stige igen; særligt fordi mange familier og uledsagede børn forsøger at flygte fra vold og ustabilitet som følge af narkokarteller i Centralamerika, skriver New York Times

Ifølge lokale myndigheder har risikoen for at blive arresteret flere steder gjort mange illegale migranter så nervøse, at de ikke tør sende deres børn i skole eller gå til læge, i kirke eller til politiet.

Kongressen har indtil videre afvist at finansiere mange af Trump indvandrerpolitikker, herunder en øgning i antallet af grænsebetjente. Pengene til muren er heller ikke fundet endnu.

Se videoen: Snart er prototypen på Donald Trumps grænsemur klar

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her