*

USA

Merry Christmas eller Happy Holidays? Trump gør op med Obamas »politisk korrekte« juletradition

Allerede som præsidentkandidat lovede Trump at sætte »christ« tilbage i »christmas.«

I Melania Trumps fremvisning af julepynten i Det Hvide Hus var der bl.a. en dansende ballerina. Foto: Carolyn Kaster

Når den amerikanske præsident i år udsender det officielle julekort fra Det Hvide Hus til kollegaer, samarbejdspartnere, venner og familie, er det formuleret lidt anderledes end kortet fra sidste år. 

USA's Donald Trump har nemlig besluttet at gøre op med Barack Obamas julekort, hvor de mere religionsneutrale formuleringer »Happy Holidays« (glædelig højtid) og »Season's Greetings« (årstidens hilsner) blev brugt. I stedet har Trump valgt at skrive det mere kristne »Merry Christmas« (glædelig jul).

Nu får du muligheden for at komme på Løkkes julekort

»Glædelig jul og godt nytår,« står der på kortet, som er underskrevet af Trump selv, Melania Trump og deres 11-årige søn, Barron, som er det eneste af præsidentens børn, der bor i Det Hvide Hus.

Dermed har den amerikanske præsident cementeret, at den kristne jul er vendt tilbage til Det Hvide Hus, skriver flere medier.

Ifølge The Independent har den amerikanske præsident flere gange været utilfreds med Obama-familiens julekort, som han har kaldt »alt for politisk korrekte.«

»Vi nærmer os den smukke julesæson, som folk ikke taler om længere. Man anvender ikke ordet jul, fordi det ikke er politisk korrekt,« har Trump tidligere sagt om emnet, og allerede som præsidentkandidat lovede han at sætte »christ« tilbage i »christmas.«

Da Barack Obama var præsident, gjorde han sig umage for, at hans julekort indeholdt mere inkluderende beskeder, som ikke kun var rettet direkte mod kristne, skriver The Independent.

Donald Trumps julekort blev fremvist i mandags i forbindelse med offentliggørelsen af julepynten i Det Hvide Hus.

USA's førstedame, Melania Trump, postede samme dag en video på twitter, hvor man kan se, hvordan hun har pyntet op i præsidentboligen.

I projektet har hun brugt flere end 12.000 stykker julepynt, over 305 meter guirlander og 53 juletræer, skriver Kristeligt Dagblad.

Julen er dog ikke den eneste religiøse fest, der markeres i Det Hvide Hus i december. Præsident Trump skal torsdag være vært for en fest, der fejrer den jødiske højtid hannukah, fremgår det af avisen. 

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

3 mia. kr. for at reklamere for en gammel bog

Et kæmpestort, nyt museum for Biblen byder på enhver tænkelig vinkel af den hellige bog. Man kan gå på vandet, tage et smut til det gamle Nazaret eller flyve en tur over den amerikanske hovedstad.
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her