Annonce
USA

Fire dræbt og elever såret efter skyderier i Californien

En formodet gerningsmand bag skyderi i Californien er skudt og dræbt af politiet.

Mindst fire personer er dræbt af en formodet gerningsmand, som også er død, efter at han blev skudt af politiet i det nordlige Californien.

Det oplyser den lokale sherifs afdeling på et pressemøde.

Skyderiet begyndte tirsdag omkring klokken otte lokal tid i et hjem og bevægede sig videre til en grundskole i byen Rancho Tehama.

Mindst ti personer er blevet indlagt på hospitalet - blandt dem er to børn.

Det ene barn blev såret i nærheden af skolen. Det andet barn blev ramt af skud, mens det sad i en bil, men er uden for livsfare.

Phil Johnston, der er vicesherif, oplyser, at betjente efterforsker mindst syv gerningssteder på og omkring skolen. Politiet har allerede fundet et semiautomatisk våben og to pistoler, som angrebsmanden brugte.

- Det var meget tydeligt, da vi nåede frem til gerningsstedet, at vi havde at gøre med en person, der helt tilfældigt udvalgte sine ofre.

- Manden var meget, meget opsat på at udføre det, som han havde sat sig for, lyder det fra vicesherif Phil Johnston.

Ingen børn er blandt de omkomne, og motivet bag angrebet er uvist.

Ifølge AFP er det dog muligt, at det relaterer sig til problemer i gerningsmandens hjem og uenigheder med gerningsmandens naboer.

Øjenvidnet Salvador Tello skulle til at sætte sine børn af foran skolen, da angrebsmanden skød mod bilen foran ham. I stedet råbte han til sine børn, at de skulle dukke sig, og satte hastigt bilen i bakgear.

Han fortæller desuden, at han så en død kvinde ligge på vejen omkring en halv kilometer fra skolen. Kvindens mand var ved hendes side med et skudsår i benet.

Et andet vidne, Casey Burnett, fortæller, at gerningsmanden "kørte rundt og affyrede tilfældige skud fra sin bil".

Den lille by Rancho Tehama ligger cirka 300 kilometer nord for San Francisco i delstaten Californien.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Eks-minister er gennemført el-bilist: Men Ellerten var alligevel ved at tage pippet fra ham
Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Christian Friis Bach er vild med elbiler. Lige nu rummer husstanden hele to af slagsen - en håbløs og en moderne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her