USA

Ekskone til manden bag kirkemassakre: Han truede med at dræbe mig og min familie

I 2013 blev Devin Patrick Kelley kendt skyldig i at have begået hustruvold samt at have påført sin daværende kones søn et kraniebrud.

Devin Patrik Kelley brugte ifølge politiet en automatriffel under angrebet, ligesom han bar en skudsikker vest. Foto: Texas Department of Public Safety via AP
USA

»Han havde en masse dæmoner og had indeni«.

Sådan beskriver den 25-årige Tessa Brennaman sin eksmand, Devin Patrick Kelley, som sidste søndag åbnede ild mod 50 kirkegængere i den lille by Sutherland Springs i den amerikanske delstat Texas.

Mindst 26 personer blev dræbt og 20 såret ved massakren.

Tessa Brennaman var den 26-årige gerningsmands første kone. I et interview med CBS News fortalte hun fredag, hvordan hendes eksmand angiveligt havde truet med at slå hende og hendes familie ihjel.

I 2013 blev Devin Patrick Kelley, som på daværende tidspunkt tjente i det amerikanske luftvåben, kendt skyldig i at have begået hustruvold.

Han skulle bl.a. have slået, rystet og sparket sin daværende kone, Tessa Brennaman. Den dengang 23-årige Devin Patrick Kelley erkendte desuden at have påført Tessa Brennamans søn et kraniebrud.

Devin Patrick Kelley blev idømt et års fængsel, som han skulle afsone i et militærfængsel. Han blev derefter afskediget fra luftvåbenet.

Efter massakre bliver Texas-kirke ikke åbnet igen, siger præsten

I interviewet med CBS News fortæller den 25-årige ekskone, at parrets ægteskab var fuld af vold og misbrug. Hun forklarede bl.a., hvordan hun engang blev truet på livet pga. en fartbøde.

»Han havde et skydevåben i sit pistolhylster, som han tog ud og holdt op mod mit hoved og spurgte: "Vil du gerne dø? Vil du gerne dø?",« forklarede Tessa Brennaman.

Er amerikanere skydegale? Eller hvad forklarer epidemien af masseskyderier?

Devin Patrick Kelley boede på tidspunktet for massakren i New Braunfels i et hus, som er ejet af hans forældre.

Huset ligger mindre end en times kørsel fra kirken, hvor han valgte at gennemføre sit angreb.

Ifølge de lokale myndigheder var han blevet separeret fra sin anden hustru og havde sammenstød med sine tidligere svigerforældre.

Inde i kirken affyrede han mindst 450 skud mod forsamlingen. Af de 26 døde i alderen 18 måneder til 77 år var halvdelen børn.

Efter angrebet blev den 26-årige gerningsmand jagtet af bevæbnede lokale, og en biljagt endte med, at han kørte galt og døde af skudsår.

Baseret på beviser fra stedet, mener efterforskere, at han døde af et selvpåført skud i hoved. Han var forinden blevet ramt af to skud fra sine forfølgere - en gang i overkroppen og en gang i benet.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her