USA

Partifælle kommer overgrebsanklaget til undsætning: Jomfru Maria var teenager, og Josef var voksen

»Han er fuldstændig ren,« lyder det om Roy Moore, der skal have befamlet 14-årig.

Senatskandidaten Roy Moore til et valgmøde. Nu er også han blevet ramt af anklager om seksuelle tilnærmelser mod mindreårige. Foto: Brynn Anderson/AP

Han var 32 år gammel og arbejdede som offentlig anklager i Etowah County, Alabama, da han mødte den da 14-årige Leigh Corfman.

Til Washington Post fortæller den i dag 52-årige kvinde, at hun ventede uden for en retssal med sin mor, da Roy Moore, som nu er den republikanske kandidat til en plads i USA's senat, gik forbi og introducerede sig selv.   

Han tilbød at holde pigen med selskab, mens hendes mor gik ind til en retshøring. Moren indvilgede, og da de to blev alene, skal Roy Moore have bedt om pigens telefonnummer.

Få dage senere kørte de en tur sammen, hvor Moore angiveligt kyssede hende. Og ved deres andet stævnemøde skal han have klædt sig af og fjernet hendes skjorte og bukser. Ifølge Corfman befølte han hende uden på undertøjet og førte hendes hånd ned mod hans underbukseklædte skridt.

Republikansk favorit i modvind: Anklages for seksuelt overgreb på 14-årig

Det blev dog for meget for Leigh Corfman, som bad Roy Moore om at blive kørt hjem, hvilket han gik med til.

Også to andre kvinder har stået frem og fortalt, at Moore gjorde tilnærmelser til dem, da de var teenagere.

I en udtalelse skriver Moore:

»Disse beskyldninger er fuldstændig falske og et desperat politisk angreb fra Det Nationale Demokrat Parti og Washington Post i denne kampagne.«

Hans kampagnestab tilføjer - ligeledes i en skriftlig udtalelse - at der er tale om selve »definitionen på falske nyheder« og fremhæver, at den 70-årige har været gift med den samme kvinde i næsten 33 år, ligesom det ifølge staben ville være kommet frem langt tidligere, hvis der var hold i påstandene.

Kontroversiel senatskandidat: »Vores rettigheder kommer ikke fra regeringen, men fra Gud«

Republikaneren hører til den ultrakonservative fløj og ses af flere som en religiøs fanatiker. Han har bl.a. skrevet på Twitter:

»Vores rettigheder kommer ikke fra regeringen - de kommer fra Gud. Og intet menneske eller nogen regering kan tage dem fra os.«

Således synes det måske heller ikke så underligt, at partifællen Jim Ziegler, som desuden er statsrevisor i Alabama, tager Biblen i brug, når han forsvarer Moore.

Til Washington Examiner siger han, at den 70-årige er »fuldstændig ren« og hæfter sig ved, at han ikke havde sex med nogen af pigerne, at det skete for knap 40 år siden, og at Roy Moore ifølge Ziegler forelskede sig i en af pigerne.

»Tag Biblen. Zakarias og Elisabeth f.eks. Zakarias var ekstremt gammel, da han giftede sig med Elisabeth, og de blev forældre til Johannes Døberen.«

Han fortsætter:

»Og så er der Josef og Maria. Maria var teenager, og Josef var en voksen tømrer. De blev forældre til Jesus.«

»Der er intet amoralsk eller ulovligt her. Måske er det bare lidt usædvanligt.«

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her