USA

Amerikansk privatskole sælger skudsikre plader til at sætte i elevernes skoletasker

Ifølge skolens sikkerhedschef er eleverne instrueret i at bruge deres rygsække som skjolde ved et eventuelt skoleskyderi.

For omkring 770 kr. kan forældrene til elever på Florida Christian School købe en skudsikker plade til at sætte ind i deres børns rygsække. Foto: Steve McEnroe/AP Photo/Rapid City Journal
USA

Som noget nyt har en privatskole i den amerikanske delstat Florida valgt at tilbyde skudsikre plader som en tilkøbsmulighed, skriver CNN.

Dermed kan forældrene til skolens elever købe vintertøj, T-shirts med skolelogo og nu altså også skudsikre plader til deres børn. Tanken er, at man skal indsætte den skudsikre plade i skoletasken.

Ifølge en intern bestillingsseddel fra skolen koster sådan en plade 120 dollar, svarende til omkring 770 kr.

George Gulla, der er skolens sikkerhedschef, har over for CNN forklaret, at den skudsikre plade kan være med til at sikre bedre beskyttelse for eleverne i tilfælde af et skoleskyderi.

»Lærerne er trænet til at instruere eleverne i, at de skal bruge deres rygsække som et skjold til at beskytte dem selv,« skriver George Gulla i en mail til det amerikanske medie.

Privatskolen, Florida Christian School, der ligger i Miami, har ikke tidligere været udsat for et skoleskyderi. Men her trænes lærerne alligevel i, hvordan de skal agere i sådan en situation.

Fakta: Her er de værste amerikanske skoleskyderier

Få måneder efter et skoleskyderi i Newtown i delstaten Connecticut, hvor 20 elever og seks lærere blev dræbt, valgte et universitet i Maryland i 2013 at investere i 200 skudsikre elektroniske tavler.

Tavler og skoletasker er ikke de eneste skudsikre genstande, som er blevet til efter de mange dødelige skoleskyderier i USA.

Ifølge CNN er der en hel industri, som udelukkende laver den type genstande. Der er bl.a. tale om skudsikre notesbøger, computertasker og sågar skudsikkert undertøj.

Derudover findes der et tøjmærke, Miguel Caballero Fashion, som tilbyder alt fra formelt tøj til regnjakker og læderjakker, som altsammen er skudsikkert. Ifølge CNN bærer flere verdensledere angiveligt tøjmærkets produkter.

Kenneth Trump, der er ekspert i skolesikkerhed, mener, at de nye skudsikre genstande kan ende med at gøre mere skade end gavn.

»Det første og bedste forsvar er et veltrænet personale og veltrænede elever. Hvis du har brug for en skudsikker rygsæk, har du så ikke også brug for, at forsiden af tasken er skudsikker samt skudsikker hovedbeklædning og generelt at være skudsikker på resten af kroppen ned til dine tæer?,« lyder det spørgende fra Kenneth Trump til CNN.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
USA
Debat: Skattereform, tillid og ansvarlighed
Morten Balling, professor emeritus, Institut for Økonomi, Aarhus Universitet
Den får ikke for lidt i JP’s leder 13/1, ”I USA lykkes det”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her