USA

Stort hit på Amazon: Lego hylder NASAs kvinder

Legos nye legetøjssæt med kvindelige personligheder fra NASA har fået stor succes.

Margaret Hamilton er en af de fire kvinder, som er blevet hyldet i form af en legofigur, som kan købes verden over. Foto: Screenshot, youtube.

Flere kvinder har haft historisk betydning for NASAs rumrejser. Nu bliver en håndfuld af disse hyldet af legetøjsfabrikanten Lego med et nyt legosæt, der indeholder fire figurer, som efterligner kvinderne.

I 1983 blev Sally Ride den første amerikanske kvinde, der rejste ud i rummet, og i 1992 blev Mae Jemison den første afro-amerikanske kvinde, som rejste ud i rummet. I sættet står de to astronauter derfor ved siden af et rumskib.

Astronomen Nancy G. Roman blev i 1953 den første kvindelige leder ved NASA. Hun bliver ofte omtalt som "Hubbles moder", på grund af hendes centrale rolle i skabelsen af Hubble Teleskopet, som sendte billeder tilbage til jorden ude fra rummet.

Lego-familien køber stor del af fitnesskæde

Den fjerde kvinde er Margaret Hamilton, som blandt andet skrev det softwareprogram, som hjalp Apollo 11 til at lande sikkert på månen. Sidste år blev hun desuden tildelt "The Presidential Medal of Freedom" af den daværende amerikanske præsident Barack Obama.

Sammen er de fire kvinder blevet portrætteret i form af små legofigurer med deres særlige attributter.

Sættet blev sat til salg i denne uge og nåede hurtigt toppen over bedst sælgende legetøj på Amazon.

Forslaget blev sendt ind til Lego i 2016 af forskeren Maia Weinstock, og på under to uger modtog ideen mere end 10.000 stemmer, som er det afgørende antal for at lade forslaget gå videre i processen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Ny computer: Sådan sletter du de unødvendige programmer
De fleste nye computere er fyldt med præinstallerede programmer, som bare bør slettes. To it-eksperter guider her til, hvordan du gør. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her