USA

Trump på Hawaii: Blev mødt af "Velkommen til Kenya"-skilte

Den amerikanske præsident fik ikke den traditionelle velkomst på Hawaii.

Fredag ankom Donald Trump til Hawaiis hovedstad Honolulu, hvor han blev mødt af demonstranter. Foto: Craig T. Kojima.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, besøgte fredag den farverige ø-stat Hawaii med sin kone Melania Trump. De var der for at opleve det historiske mindested Pearl Harbour, men opmærksomheden blev i stedet rettet mod de mange demonstranter og deres skilte.

Den tidligere præsident Barack Obama blev født på Hawaii. Alligevel har Trump tidligere anfægtet den kendsgerning, at Obama er født i USA, hvilket ville fjerne hans ret til at være præsident i USA. Trump mente i stedet, at Obama skulle være født i Kenya, og at fødselspapirerne var falske, hvilket han annoncerede i et tweet.

Barack Obama fremlagde efterfølgende sin fulde fødselsattest for offentligheden og påstanden blev siden afvist. Men på Hawaii er anklagen aldrig blevet glemt.

For da Trump fredag besøgte Hawaii, modtog han ikke den varme, traditionelle velkomst, som stedet ellers er kendt for. I stedet blev han mødt af satiriske skilte med ordene "Velkommen til Kenya".

Tidligere på ugen jokede Barack Obama selv med episoden i en tale ved Obama Foundations første globale topmøde i Chicago.

»Grunden til jeg er så glad for at se jer alle her i dag er dels, fordi det var her jeg startede. Det var ikke her, jeg blev født, jeg blev født i Kenya. Det var en joke,« sagde han til publikum ifølge The Independent.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her