Konge: Vesten er jihadisternes næste mål

Saudi-Arabiens konge advarer Vesten: Hvis Islamisk Stat ikke stoppes, vil de snart angribe.

Artiklens øverste billede
Både USA's udenrigsminister John Kerry og Saudi-Arabiens kong Abdullah advarer mod at ignorere terrorgruppen IS.

Islamisk Stat (IS) må ikke ignoreres. Den jihadistiske gruppe skal stoppes, understreger Saudi-Arabiens konge Abdullah.

"Hvis vi ignorerer dem, er jeg overbevist om, at de vil nå Europa om en måned og Amerika den efterfølgende måned," siger kong Abdullah ifølge nyhedsbureauet AFP til medierne Asharq al-Awsat og Al-Arabiya.

"Terrorisme kender ingen grænser, og dens fare kan ramme adskillige lande uden for Mellemøsten. I har set, hvordan jihadisterne halshugger folk og tvinger børn til at vise de afhuggede hoveder i gaderne," siger han.

Kong Abdullah gør også sit budskab til verdens ledere klart: "Bekæmp terrorisme med magt, fornuft og hurtigt."

I et indlæg på New York Times' hjemmeside, skriver USA's udenrigsminister John Kerry også om det problem, som IS udgør for en række lande - herunder USA.

Han skriver bl.a., at for at bekæmpe IS er det nødvendigt med en global koalition. Han mener, at terrorgruppen ikke vil se sig tilfreds med blot at have overtaget Syrien og Irak.

"Gruppen har allerede vist, at den er i stand til at overtage og holde et større territorium end nogen anden terrororganisation i en strategisk region, der grænser op til Jordan, Libanon, Tyrkiet, og som er faretruende tæt på Israel," skriver John Kerry.

Han fremhæver desuden vigtigheden i, at USA ikke nøjes med at udføre luftangreb, men at man hjælper de irakiske styrker og de syrere, der kæmper imod IS.

I næste uge vil John Kerry og den amerikanske forsvarsminister Chuck Hagel tage del i et Nato-møde i Wales, hvor målsætningen for dem er at få den bredest mulige opbakning til kampen mod IS.

Efter mødet planlægger John Kerry og Chuck Hagel at rejse videre til Mellemøsten for at hjælpe med at styrke koalitionen i de lande, der lige nu er mest truede af IS.

På en pressekonference torsdag sagde USA's præsident Barack Obama, at det endnu var for tidligt at sige noget om, hvilke skridt USA vil tage mod IS i Syrien.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen