Annonce
Mellemøsten

Netanyahu advarer: Vi straffer brud på våbenhvile hårdt

Israel vil ikke tolerere flere raketter fra Gazastriben, siger premierministeren.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, varsler hårde straffe ved ethvert brud på den permanente våbenhvile, der tirsdag blev indgået efter 50 dages konflikt i Gazastriben.

- Vi vil end ikke tolerere en lille smule raketild mod noget område af Israel. Vi vil svare igen med endnu større kraft end før, siger han på et pressemøde ifølge Reuters.

Premierministeren slår fast, at Hamas-bevægelsen ikke kom igennem med sine krav i aftalen om en permanent våbenhvile.

- Hamas blev hårdt ramt og fik ikke nogle af sine krav igennem, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Netanyahu fortæller, at Hamas blandt andet ønskede en havn og en lufthavn i Gaza, frigivelsen af palæstinensiske fanger samt løn til sine medarbejdere.

- Men de fik ikke noget, lyder det fra premierministeren.

Netanyahu er blevet stærkt kritiseret i Israel for den dyre konflikt, der ikke havde nogen klar sejrherre.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
FOTOSERIE: Blokade på Gaza
Siden 2007, da Hamas overtog Gaza, har området været under en omdiskuteret israelsk blokade. Ifølge israelerne skal blokaden forhindre Hamas i at opruste, men organisationer mener, at Israel skaber en humanitær katastrofe i området. I den forgangne uge har aktivister forsøgt at bryde blokaden fra søsiden; i mandags førte det til blodige sammenstød med israelske kommandosoldater, og ni mennesker blev dræbt. Mens indbyggerne i Gaza håber på, at blokaden snart bliver fjernet, fortsætter hverdagen.\r\n\r\n
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her