Annonce
Mellemøsten

Hamas fejrede våbenhvile som en sejr

Jublen brød ud i Gaza By tirsdag aften.

Skuddene kunne høres tirsdag aften i Gaza By, men skudsalverne skyldtes fejring og jubel over våbenhvilen mellem Hamas og Israel.

Hamas kaldte aftalen for "en sejr," fordi Israel er gået med til at indfri flere krav end tidligere, hvilket altså har sikret den ønskede våbenhvile.

"Vi er her idag, efter at have opnået en aftale mellem de to parter, for at annoncere en sejr for modstanden. Vi er her idag for at annoncere sejren for Gaza," udtalte Sami Abu Zuhri, talsmand, Hamas.

Raketangrebene ramte Gaza By i minutterne op til, at våbenhvilen trådte i kraft, og der er da også blandede forhåbninger til, hvorvidt freden denne gang vil holde.

Debat: Indflydelsesrig jødisk filosof forudså Israels problemer

Indtil videre har Hamas afbrudt alle tidligere våbenhviler og fredsforhandlinger ved at angribe Israel, der efterfølgende har svaret hårdt igen.

Israel lover Gazastriben at gå ind i yderligere forhandlinger om en eventuel ny havn og lufthavn, hvis Hamas kan overholde våbenhvilen i en hel måned. Israel kræver dog også, at Hamas til den tid skal gå med til at aflevere sine våben.

Ritzau

Følg
Jyllands-Posten
FOTOSERIE: Blokade på Gaza
Siden 2007, da Hamas overtog Gaza, har området været under en omdiskuteret israelsk blokade. Ifølge israelerne skal blokaden forhindre Hamas i at opruste, men organisationer mener, at Israel skaber en humanitær katastrofe i området. I den forgangne uge har aktivister forsøgt at bryde blokaden fra søsiden; i mandags førte det til blodige sammenstød med israelske kommandosoldater, og ni mennesker blev dræbt. Mens indbyggerne i Gaza håber på, at blokaden snart bliver fjernet, fortsætter hverdagen.\r\n\r\n
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her