Terroristerne i Islamisk Stat advarer amerikanerne: "Dette er kun begyndelsen"
En af Islamisk Stats ledere i Mosul, Haji Othman, advarer amerikanerne mod at angribe Irak.
"I har ikke set det værste endnu. Dette er kun begyndelsen. Vi har hidtil kun brugt en lille del af de kræfter, vi har til rådighed. I kan ikke forestille jer, hvor stærke vi i virkeligheden er."
Dette ildevarslende budskab kommer fra en af ekstremistbevægelsen Islamisk Stats selvudnævnte ledere af storbyen Mosul, Haji Othman, som har givet et telefoninterview til den italienske morgenavis Corriere della Sera.
Haji Othman fortsætter - ifølge Corriere della Sera med stolthed i stemmen - med at fortælle, at Islamisk Stat ikke er bange for amerikanerne, og at "ingen kan modstå vores magt".
Roen er tilbage
Amerikanerne begyndte i sidste uge at sende droner og kampfly til det plagede nordlige Irak, hvor Mosul ligger, og for få dage siden begyndte man at udstyre de irakiske kurdere med våben, så de kunne forsvare sig mod Islamisk Stats indtog.
Det har ifølge Jyllands-Postens korrespondent Gunnar Willum, som befinder sig i byen Erbil knap 100 kilometer øst for Mosul, givet anledning til nyt håb hos indbyggerne.
"Det er helt klart, at roen er vendt tilbage, efter at kurderne med hjælp fra amerikanerne har haft succes med at have slået de radikale islamister tilbage," rapporterede han mandag.
I Mosul har Islamisk Stat dog stadig overtaget, og beretninger om massehenrettelser af alle, der ikke bekender sig til den sunnimuslimske del af islam, som IS hævder at repræsentere, har i de seneste uger været mange.
Kristne er "velkomne tilbage"
Om de tusindvis af kristne, som er flygtet fra Mosul og regionen omkring byen af frygt for at blive slået ihjel af de islamiske ekstremister, siger den selvudnævnte leder Haji Othman, at de skam - på en enkelt betingelse - er velkomne tilbage.
"At de konverterer til islam," lyder beskeden fra Othman.
IS er blevet berygtet for sin intolerance over for andre trosretninger end netop sin egen.
Det kristne mindretal i Mosul er flygtet af frygt for at blive tvunget til at betale en særlig religionsskat eller det, der er værre. Og i sidste uge sagde den irakiske menneskerettighedsminister Mohammed Shia al-Sudani til Reuters, at ekstremisterne har dræbt hundredevis af mennesker fra en anden minoritet, de kurdiske yezidier.
Blandt de dræbte er både kvinder og børn.