Annonce
Mellemøsten

Dødstallet i Gaza overstiger 1200

Det er uklart, om Israel og Hamas nærmer sig en våbenhvile efter ugelange kampe.

Foto: Adel Hana/AP

Mens rygterne verserer om en mulig våbenhvile i Gazastriben, er antallet af dræbte palæstinensere nu oppe over 1200 i løbet af den mere end tre uger lange konflikt.

Senest blev mindst 13 palæstinensere dræbt, da Israels hær tirsdag angreb Jabaliya i den nordlige del af Gaza ifølge en talsmand for den palæstinensiske redningstjeneste.

Ud over de dræbte er flere end 7000 blevet såret. Mange af dem civile, herunder kvinder og børn.

56 personer har mistet livet på israelsk side. Tre af dem civile.

Den Palæstinensiske Befrielsesfront (PLO) erklærede tirsdag, at de forskellige palæstinensiske fraktioner var blevet enige om at tilslutte sig en våbenhvile. Det blev dog hurtigt dementeret af Hamas-bevægelsen, mens den israelske regering ikke har kommenteret forlydender om en aftale om at lægge våbnene.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, siger, at Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, i en samtale har bedt om ny hjælp til at mægle i striden.

- Vi snakkede sammen, og premierministeren talte om en mulig våbenhvile. Han bragte det op, ligesom han har gjort tidligere, lyder det fra Kerry.

Hamas venter på, at Israel tager første skridt imod en eventuel våbenhvile:

- Når Israel har forpligtet sig på at indgå i en humanitær våbenhvile, vil vi se på det, men vi vil aldrig erklære våbenhvile fra vores side, når besættelsesmagten fortsætter med at dræbe vores børn, siger en Hamas-talsmand.

I weekenden gennemførte de to parter en 12 timer lang humanitær våbenhvile, der af både israelere og palæstinensere blev overholdt.

Efterfølgende forsøg på at forlænge den skrøbelige fred mislykkedes.

Israels Gazaoffensiv ved skillevej.

/ritzau/AFP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her