Annonce
Mellemøsten

USA fraråder at rejse til Israel og Gaza

Amerikanere opfordres nu til at udsætte rejser til det konfliktramte område.

Kamphandlingerne fortsætter i Gazastriben. Men nu advarer USA's udenrigsministerium også amerikanske statsborgere mod at rejse til Israel og Vestbredden på grund af den igangværende konflikt. Foto: AP/Adel Hana

USA's udenrigsministerium advarer mandag amerikanske statsborgere mod at rejse til Israel, Gazastriben og Vestbredden på grund af den igangværende konflikt. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I en opdateret rejsevejledning anbefaler udenrigsministeriet amerikanske borgere, der havde planer om at rejse til området, at udsætte rejsen.

- Sikkerhedssituationen er stadig kompleks i Israel, på Vestbredden og i Gaza, og amerikanske statsborgere skal være opmærksomme på risikoen ved at rejse til disse områder på grund af den igangværende konflikt mellem Hamas og Israel, står der i den opdaterede rejsevejledning.

Blodig mandag

Syv israelske soldater er mandag blevet dræbt i kampe med militante palæstinensere, siger landets militær.

Dermed er i alt 25 medlemmer af den israelske hær blevet dræbt, siden Israel for få dage siden valgte at angribe Gazastriben med landstyrker, skriver Reuters.

Meldingen kommer dagen efter, at Israel søndag oplevede det største tab af soldater på én dag i årevis, da 13 soldater blev dræbt under en række angreb fra militante i Gaza.

Omfattende kamphandlinger

Også mange palæstinensere har mandag mistet livet.

En talsmand for redningsarbejderne, Ashraf al-Qudra, siger mandag aften til AFP, at en række luftangreb har kostet 41 mennesker livet, mens 68 lig er blevet trukket ud af murbrokker i områder, hvor der søndag var omfattende kamphandlinger.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her