Jordanske fly bomber pansrede køretøjer ved grænse

Grænsevagter i Jordan har i de seneste uger haft flere sammenstød med syrere, der har krydset grænsen.

Jordanske kampfly har onsdag bombarderet flere pansrede køretøjer, der passerede grænsen fra det krigshærgede Syrien til Jordan, oplyser kilder i den jordanske hær.

- Kampfly fra det kongelige luftvåben ødelagde i dag et antal køretøjer, der forsøgte at komme ind i Jordan fra Syrien, hedder det i en kortfattet meddelelse fra den jordanske hær.

Tidligere onsdag gik der meldinger om, at disse køretøjer tilhørte den syriske hær, men det afviser en kilde i den syriske hær ifølge et syrisk statsmedie, skriver nyhedsbureauet Reuters.

En del anholdte

Grænsevagter i Jordan har i de seneste uger haft flere sammenstød med syrere, der har krydset grænsen, og en del er blevet anholdt.

Under den mere end tre år lange borgerkrig i Syrien har Damaskus gentagne gange beskyldt jordanerne for at støtte oprørerne, som bekæmper regimet under ledelse af præsident Bashar al-Assad.

Men Amman afviser beskyldningerne og siger, at det har styrket grænsebevogtningen af hensyn til landets sikkerhed.

Ørkenriget øst for Israel er vært for flere end 500.000 syriske flygtninge, heriblandt omkring 100.000 i den nordlige Zaatari-lejr tæt på grænsen.

Smuglinger af våben hen over grænsen er taget til og er steget med over 300 procent i det seneste år. De regionale lande, hvor der er samlet hundredtusinder af syriske flygtninge, har behov for massiv international hjælp for at håndtere den store tilstrømning.

/ritzau/AFP

Andre læser

Mest læste

Del artiklen