Jordanske fly har bombet syriske køretøjer ved grænse

Grænsevagter i Jordan har i de seneste uger haft flere sammenstød med syrere, der har krydset grænsen.

Pansrede køretøjer fra Syrien blev bombarderet, da de onsdag forsøgte at køre ind i kongeriget Jordan fra det krigshærgede Syrien ved at krydse grænsen, oplyser hæren i Amman.

- Kampfly fra det kongelige luftvåben ødelagde i dag et antal køretøjer, der forsøgte at komme ind i Jordan fra Syrien, hedder det i en kortfattet meddelelse fra den jordanske hær.

Grænsevagter i Jordan har i de seneste uger haft flere sammenstød med syrere, der har krydste grænsen, og en del er blevet anholdt.

Under den mere end tre år lange borgerkrig i Syrien har Damaskus gentagne gange beskyldt jordanerne for at støtte oprørerne, som bekæmper regimet under ledelse af præsident Bashar al-Assad.

Men Amman afviser beskyldningerne og siger, at det har styrket grænsebevogtningen af hensyn til landets sikkerhed.

Det lille ørkenrige er vært for flere end 500.000 syriske flygtninge, heriblandt omkring 100.000 i den nordlige Zaatari-lejr tæt på grænsen.

Smuglinger af våben hen over grænsen er taget til og er steget med over 300 procent i det seneste år. De regionale lande, hvor der er samlet hundredtusinder af syriske flygtninge, har behov for massiv international hjælp for at håndtere den store tilstrømning.

/ritzau/AFP

Andre læser

Mest læste

Del artiklen