Bombeangreb har såret to politifolk i Kairo

Ukendte gerningsmænd har angrebet en politi-kontrolpost i Kairo.

Mindst to egyptiske politifolk og en civil er blevet såret, efter at ukendte gerningsmænd tirsdag morgen detonerede en bombe ved en af politiets kontrolposter i den centrale del af den egyptiske hovedstad Kairo.

Det beretter sikkerhedskilder til nyhedsbureauet AFP.

Bomben, som var placeret mellem to biler ved kontrolposten i Dokki-distriktet, eksploderede omkring klokken syv tirsdag morgen, lyder det.

Egypten har gentagne gange været plaget af uro og sammenstød, siden militæret fjernede præsident Mohamed Mursi fra præsidentposten 3. juli sidste år.

Ifølge tal fra landets regering har militante dræbt mindst 500 egyptiske politifolk og soldater i angreb siden sommer.

En domstol i Kairo, der behandler hastesager, besluttede mandag, at den militante gruppe Ansar Beit al-Maqdis, der holder til på Sinaihalvøen, har status af terrororganisation.

Gruppen har påtaget sig skylden for de fleste angreb, der har været rettet mod sikkerhedsstyrker i hele Egypten i det seneste års tid, heriblandt et bilbombeangreb mod politihovedkvarteret i Kairo i januar.

Dertil kommer et forsøg på snigmord af indenrigsminister Mohammed Ibrahim i september og bombeangrebet på en turistbus på Sinai i februar.

/ritzau/AFP

Andre læser

Mest læste

Del artiklen