Annonce
Mellemøsten

Iran: Et angreb på Syrien vil være Israels undergang

Både den syriske præsident og Iran advarer kraftigt mod at angribe Syrien.

Chefen for Irans revolutionære garde, Mohammad Ali Jafari. Arkivfoto: Vahid Salemi/AP

Hvad der lignede en nært forestående krigserklæring mod Syrien for bare et døgn siden, er blevet til mere afdæmpede udmeldinger om politiske løsninger.

Men et angreb er langt fra afblæst.

Nu understreger chefen for Irans revolutionære garde, Mohammad Ali Jafari, at USA skal tænke sig godt om, før man vælger den militære vej.

Israel skal betale

"Et angreb på Syrien vil betyde Israels forestående undergang," siger Mohammad Ali Jafari ifølge Reuters til det iranske, islamiske nyhedsbureau Tasnim.

Ligesom det syriske styre skyder han skylden for sidste uges giftgasangreb på hundredvis af civile i udkanten af Damaskus på oprørerne.

Oprørerne mener til gengæld, at regimet står bag angrebet, hvilket bakkes op af adskillige vestlige stater.

FN's våbeninspektører er fortsat i Syrien for at indsamle beviser på, at der blev brugt giftgas. De vil efter planen komme med en konklusion om tre dage.

Assads nye propagandaværktøj: Syriens førstedame trøster folket

Assad: Syrien vil forsvare sig

Den syriske præsident Bashar al-Assad har ligeledes udtalt sig om konsekvenserne ved et eventuelt angreb.

"Syrien vil forsvare sig mod enhver form for aggression," skal Assad ifølge det statslige nyhedsbureau have sagt til en delegation fra Yemen.

Mohammad Ali Jafari er ikke i tvivl om, at USA vil betale dyrt for et angreb.

"Syrien vil blive en mere dødsensfarlig slagmark end Vietnamkrigen, faktisk vil Syrien blive USA's anden Vietnamkrig," lyder det.

Labour afviser "krigscheck" til Cameron

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Mad kan sænke blodtrykket lige så godt som medicin
Vidste du, at du kan købe dig til et sundt blodtryk i et helt almindeligt supermarked? Hvad du konkret skal spise for at få et forhøjet blodtryk ned på fredeligt niveau, giver to danske læger svaret på i en ny bog, baseret på den nyeste forskning. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her