Mellemøsten

Oprørere: Bortførte pilgrimme er elitetrop

Syriske oprørere kalder 48 bortførte iranske pilgrimme elitesoldater på mission.

En syrisk oprører anholder en mand ved et improviseret checkpoint i en forstad til Damaskus. Foto: AP

Syriske oprørere hævder, at de 48 iranske pilgrimme, der blev bortført i Damaskus lørdag, i virkeligheden er elitesoldater fra Irans revolutionsgarde.

Det fremgår af en video, som tv-stationen al-Arabiya har fået tilsendt, og som blev vist søndag.

Oprørerne har fanget 48 iranske shabiha-militsfolk, som var på en recognosceringsopgave i Damaskus, siger en mand, der er klædt som officer i Den Fri Syriske Hær, i videoen. Den er blevet vist af den Dubai-baserede tv-kanal.

Officerer

- I forbindelse med efterforskningen fandt vi ud af, at nogen af dem er officerer i Revolutionsgarden, siger han og viser dokumenter, der er beslaglagt fra en af mændene, som optræder i baggrunden.

Bortførelsen har vakt furore i Teheran, hvor det iranske styre har bedt Tyrkiet og Qatar om hjælp med at sikre løsladelsen af de 48 iranske pilgrimme, skriver den iranske stats nyhedsbureau, Irna, søndag, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De iranske pilgrimme blev overmandet af en bevæbnet gruppe efter at have besøgt en populær shiamuslimsk helligdom i Damaskus lørdag.

Hjælp til frigivelse

Den tyrkiske udenrigsminister, Ahmet Davutoglu, og hans kollega fra Qatar, sheik Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al-Thani, har indvilliget i at hjælpe med at få gidslerne frigivet gennem telefonsamtaler med den iranske udenrigsminister, Ali Akbar Salehi, skriver Irna.

Adskillige iranere er ifølge iranske medier blevet bortført i Syrien siden oprøret mod præsident Bashar al-Assad begyndte for 17 måneder siden, og mange er blevet frigivet og overdraget til tyrkiske myndigheder, inden de er blevet sendt tilbage til Iran.

Fem iranske ingeniører, der blev bortført i Homs i december, blev løsladt i sidste måned, og adskillige pilgrimme er taget til fange i januar og februar. De fleste af dem er løsladt, skriver iranske medier.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her