Aktivister: 50 dræbt på blodig dag i Syrien

FN-observatører i krydsild mellem regeringsstyrker og oprørere i Damaskus.

Artiklens øverste billede
Tidligere søndag eksploderede en propeldrevet granat i nærheden af en gruppe FN-observatører i en forstad til hovedstaden Damaskus. Foto: AP

Omkring 50 mennesker har søndag mistet livet under voldshandlinger i hele Syrien. Alene i den oprørske Hama-provins er 34 civile blevet dræbt under et angreb, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder

- 34 blev dræbt blev dræbt af granatild og skyderi i landsbyen Souran, mens den blev ransaget, siger den britisk-baserede organisation. Det var mere end en fordobling af et tidligere opgivet tal på 16 døde, heriblandt tre børn.

Tidligere søndag eksploderede en propeldrevet granat i nærheden af en gruppe FN-observatører i en forstad til hovedstaden Damaskus, oplyser militæret. Det skete samtidig med sammenstød mellem regeringssoldater og bevæbnede oprørere.

Propeldrevet granat

Ingen blev ramt ved bombesprængningen i Douma, som indtraf, da lederen af FN's fredsmission, generalmajor Robert Mood, ledte et hold af observatører rundt i den nordlige forstad til Damaskus.

Ifølge en syrisk hærofficer i området sprængtes den propeldrevne granat mindre end 100 meter fra FN-observatørerne.

Der har også været hårde kampe mellem regeringsstyrker og oprørere, der ønsker at afsætte præsident Bashar al-Assad fra magten, i Douma og andre dele af den syriske hovedstad siden daggry, siger aktivister.

Dræbt af snigskytte

Det britisk baserede observatorium siger, at regeringsstyrker i løbet af natten til søndag har angrebet udkanten af Douma og angrebet forstaden med raketter i løbet af dagen. En civil blev dræbt af en snigskytte i Douma.

Søndagens eksplosion kommer i kølvandet på en række andre angreb på FN-observatører, som er udstationeret for at holde øje med en skrøbelig våbenhvile, der blev indgået 12. april.

Der opstod også kampe natten til søndag i Kafr Sousa-distriktet i den sydlige del af Damaskus ifølge observatoriet, der tilføjede, at der også var sammenstød i andre dele af byen i løbet af natten.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen