Egyptisk valgresultat er atter udsat

Resultatet af Egyptens første valgrunde kommer fredag, lover valgkommission.

Artiklens øverste billede

Egyptens valgkommission meddeler torsdag, at offentliggørelsen af valgresultaterne fra den første runde af landets historiske parlamentsvalg er udskudt for anden gang.

Resultaterne, som i første omgang skulle være offentliggjort onsdag aften og så torsdag aften, vil nu blive oplyst til offentligheden fredag, skriver nyhedsbureauet Mena, som siger, at stemmeoptællinger stadig er i gang.

Islamistiske partier ventes at vinde et flertal i parlamentet efter det første frie valg i landet i seks årtier.

Dårlig økonomi

Det regerende militær har malet et dystert billede af den økonomi, som en ny regering overtager.

Højtstående kilder i militæret siger, at penge strømmer ud af landet, og at Egyptens udenlandske valutareserver vil falde fra 22 milliarder dollar til 15 milliarder dollar i slutningen af januar.

Samtidig varsles der nedskæringer på subsider til benzin på grund af et hastigt voksende underskud på det nationale budget, siger en assisten for hærchefen, feltmarskal Mohamed Hussein Tantawi.

Tre omgange

Det internationale samfund følger nøje udviklingen og venter på valgets udfald med spænding.

Valget holdes over tre omgange. I hver omgang stemmer 9 af Egyptens i alt 27 provinser. De næste runder finder sted den 14. december og 3. januar.

Det nyvalgte parlament skal efter planen samles for første gang 24. marts 2012. Det regerende militærråd har lovet, at der vil blive holdt præsidentvalg senest i juni 2012.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen