Storbritannien: Ingen var gidsler i Iran

Dramaet ved den britiske ambassade i Iran var ikke en gidselsituation, siger Storbritanniens udenrigsminister.

Artiklens øverste billede

Efter alt at dømme blev ansatte på den britiske ambassade i Teheran ikke holdt som gidsler, da demonstranter tidligere på dagen stormede to ambassadeområder.

I løbet af det kaotiske forløb var det ikke helt klart, hvor de ansatte befandt sig, men den britiske udenrigsminister, William Hague, afviser forlydender fra iransk presse om, at seks ansatte kortvarigt var taget som gidsler.

- Det har til tider været en forvirrende situation, angående hvor visse ansatte befandt sig. Men jeg vil ikke bruge betegnelsen gidsel, siger Hague.

Samtidig siger en unavngiven britisk regeringskilde til nyhedsbureauet Reuters, at der ikke blev taget gidsler under angrebet på ambassaden.

Ifølge kilden opstod forvirringen, fordi iransk politi havde bedt de ansatte om at blive, hvor de var, under urolighederne.

Brandbomber

Iranske demonstranter angreb de to britiske ambassadeområder i Teheran med brandbomber i protest mod britiske sanktioner mod Irans regering.

William Hague siger, at Storbritannien er dybt rystet over angrebet, og at det vil få "alvorlige konsekvenser".

- Vi holder den iranske regering ansvarlig for ikke at have truffet passende foranstaltninger for at beskytte vores ambassade, som det har pligt til, siger Hague i en udtalelse.

Han tilføjer, at angrebet er et alvorligt brud på Wien-konventionen om diplomaters rettigheder.

Den britiske regering har i "de kraftigste vendinger" protesteret over for Irans udenrigsminister.

Først ud på aftenen lykkedes det iranske sikkerhedsstyrker at få de sidste demonstranter ud fra de to ambassadeområder.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen