Egypten anholdt to amerikanske kritikere

De amerikansk-egyptiske journalister Mona Eltahawy og Jehane Noujaim var blandt de anholdte i Kairo.

Artiklens øverste billede
De to amerikansk-egyptiske journalister blev anholdt omkring Tahrirpladsen i Kairo. Arkivfoto: AP

Egyptiske sikkerhedsstyrker anholdt natten til torsdag to amerikansk-egyptiske journalister omkring Tahrir-pladsen i Kairo.

- Tævet og anholdt i indenrigsministeriet, skrev Mona Eltahawy omkring klokken 03 i nat på sin Twitter-profil.

Hun har dog siden skrevet samme sted, at hun nu er løsladt.

Også den amerikansk-egyptiske dokumentarfilminstruktør Jehane Noujaim er anholdt, oplyser aktivister via Twitter og Facebook.

Det skete ligeledes natten til torsdag, da hun var i færd med at filme sammenstød mellem aktivister og politi på Tahrir-pladsen.

Anklager om spionage

Journalist Dima Khatib fra tv-stationen Al-Jazeera skriver på sin blog, at egyptisk politi har rettet anklager om spionage mod Noujaim.

Mona Eltahawy, der er journalist og kommentator, har gennem de seneste måneder analyseret udviklingen under det arabiske forår i amerikanske og internationale nyhedsmedier, og har på det seneste ytret kraftig kritik af militærstyret.

- Meget bekymret over nyheden om Mona Eltahawys anholdelse i Kairo. Regimet må respektere menneskerettighederne, skriver den svenske udenrigsminister, Carl Bildt, på sin Twitter-profil.

Mona Eltahawy, der blandt andet har modtaget en pris fra Anna Lindhs mindesfond i Sverige sidste år, var for få uger siden i Danmark, hvor hun blandt andet deltog i en paneldebat i forbindelse med dokumentarfilmfestivalen CPH: DOX.

Hun ankom til Kairo for få dage siden for at følge begivenhederne på Tahrir-pladsen på nærmeste hold.

Begge kvinder har boet i USA i en årrække og er amerikanske statsborgere.

Ritzau/JP

Andre læser

Mest læste

Del artiklen