Kairos gadekampe fortsatte i mørket

Mens urolighederne tager til, går der rygter om, at minister ønsker mandagens parlamentsvalg udsat.

Artiklens øverste billede

De blodige og voldsomme sammenstød fortsætter i Kairos gader natten til torsdag, og urolighederne kan medføre en udsættelse af det planlagte parlamentsvalg mandag den 28. november.

Indenrigsminister Mansour el-Essawy har, ifølge oplysninger fra anonyme kilder til den arabiske tv-kanal Al-Jazeera torsdag, opfordret militærstyrets Øverste Råd til at udskyde parlamentsvalget på grund af de borgerkrigslignende tilstande.

Tv-stationens oplysninger er ikke bekræftet fra anden side. Mandagens afstemning omtales som det første frie valg i Egypten i årtier, men mange af de demonstrerende har ikke tillid til valghandlingen, fordi den styres af militæret.

Vidner: Tre dræbt

Onsdag blev mindst tre personer dræbt under sammenstødene mellem demonstranter og politi i Kairo, siger øjenvidner.

Urolighederne begyndte tæt på Tahrir-pladsen. En læge, Shadi al-Naggar, der arbejder på Omar Makram felthospitalet, siger, at tre mennesker blev dræbt under volden.

- Det så ud som de blev skudt og dræbt med almindelig ammunition, men jeg fik ikke muligheden for at undersøge dem, før de blev kørt til hospitalet, siger han.

"Skudt i hovedet"

- En af dem fik hovedskallen knust, siger han. En 10-årig dreng blev skudt tidligere på dagen og bragt til hospitalet.

- Han blev skudt i hovedet, siger faderen, Fawzi Abdel Wahib.

Det er uklart om drengen er dødeligt såret.

Sundhedsministeriet i Kairo siger, at mindst 31 mennesker er blevet dræbt under de fem dages uro. Demonstranterne er rasende over et stort antal militære retssager mod civile.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen