Granater ramte partihovedkvarter i Syrien

To granater har søndag morgen ramt hovedkvarteret for Syriens ledende parti i Damaskus.

Mindst to raketdrevne granater er affyret mod hovedkvarteret for Syriens regerende Baath-parti tidligt søndag morgen i Damaskus. Det er første gang, at modstanderne af præsident Bashar al-Assads styre har angrebet et mål i hovedstaden.

- Sikkerhedspoliti har afspærret den plads, hvor Baath-partiets afdeling i Damaskus ligger. Jeg så røg stige op fra bygningen, og brandbiler omkring den, siger et lokalt vidne, der ønsker at være anonym.

Lige før daggry

- Angrebet skete lige før daggry, og bygningen var stort set tom. Det lader til, at angrebet er tænkt som en besked til regimet, siger han. Der er ingen meldinger om tilskadekomne efter angrebet.

Ved midnatstid lørdag udløb Den Arabiske Ligas tidsfrist for Syrien om at indstille undertrykkelsen af regimets modstandere uden tegn på, at henstillingen fra organisationen er blevet fulgt.

Udtalelser fra præsident Bashar al-Assad efterlader ingen tvivl om, at den pressede syriske leder er indstillet på at trodse opfordringerne fra det internationale samfund.

- Konflikten vil vare ved og presset for at kue Syrien vil fortsætte, siger Assad til den britiske avis Sunday Times, og fastslår, at "Syrien vil ikke bøje sig".

Alene lørdag blev der rapporteret om mindst 14 døde efter nye uroligheder i landet. De 22 medlemslande i Den Arabiske Liga truer Syrien med sanktioner, såfremt Assad ikke følger henstillingen om at stoppe blodsudgydelserne.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen