Israel indefryser penge til selvstyre

Penge indsamlet på vegne af palæstinensernes selvstyre tilbageholdes efter optagelse i Unesco.

Artiklens øverste billede

Israels regering besluttede mandag, at skatteindtægter, som det palæstinensiske selvstyre har til gode, fortsat vil blive tilbageholdt.

Indefrysningen af pengene, som Israel har indsamlet på vegne af palæstinensernes selvstyre, skete den 1. november - dagen efter palæstinenserne opnåede medlemskab af FN's kulturorganisation Unesco som led i deres bestræbelser på at få en uafhængig stat.

Afgifter

Pengene er blandt andet afgifter på importerede varer og beløber sig til over 100 millioner dollars om måneden.

- Der er ikke nogen ændring i Israels holdning i forhold til tilbageholdelsen af disse midler, fastslår en regeringstalsmand i Jerusalem.

Medlemskabet af Unesco, som er FN's organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab, er det første af FN's organer, der har givet palæstinenserne fuldt medlemskab på linje med andre lande.

14 lande stemte imod

Det skete, efter at palæstinensernes præsident, Mahmoud Abbas, i september i år afleverede en formel ansøgning om at blive fuldgyldigt medlem af FN.

USA, Canada og Tyskland samt 11 andre lande stemte imod palæstinensernes medlemskab af Unesco, mens Brasilien, Rusland, Kina, Indien, Sydafrika og Frankrig var blandt de 107 lande, der stemte for.

Storbritannien og 40 andre lande afstod fra at stemme. Danmark stemte blankt.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen