Skyderi ledsager fest i Sanaas gader

Der festes og kæmpes i Yemens hovedstad, efter at den sårede præsident er rejst til lægebehandling i Saudi-Arabien.

Artiklens øverste billede

Unge yemenitter fejrer i hovedstaden Sanaa, at præsident Ali Abdullah Saleh er rejst til Saudi-Arabien for at komme under lægebehandling, men samtidig genlyder byen af skudsalver og eksplosioner.

Skyderiet var koncentreret i bydelen Hasabam, hvor Salehs soldater de seneste uger har været i kampe med folk fra den magtfulde klan, der ledes af Sadeq al-Ahmar.

To mennesker meldes dræbt og 15 såret, da en granat ramte et tilholdssted for en gruppe militærfolk, der har brudt med præsident Saleh, oplyser læger.

Saudi-Arabien fik ellers lørdag parterne til at indgå en våbenhvile kun få timer før, at den sårede præsident blev fløjet til Saudi-Arabien. Han blev kvæstet, da præsidentpaladset torsdag blev angrebet af Salehs modstandere.

- Det er slut, regimet er faldet, lød det begejstrede råb fra flere hundrede unge i Sanaas gader.

Også i Yemens næststørste by, Taez, hvor mange er dræbt under sammenstød med regimet, blev Salehs afrejse fejret som afslutningen på hans styre.

Men mange er bekymret for, at præsidentens sønner og nevøer vil forsøge at sætte sig på magten. Det vil kunne føre til en optrapning af de kampe og sammenstød, der har kostet hundredvis af menneskeliv siden februar.

Ifølge tv-stationen al-Arabiya mødes Yemens vicepræsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi, allerede søndag aften med militærfolk og præsident Salehs sønner.

Saleh fløj til Saudi-Arabien lørdag. Han blev modtaget i lufthavnen i Riyadh af højtstående saudiske embedsmænd.

En kilde siger til nyhedsbureauet Reuters, at han havde synlige sår i nakken og ansigtet.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen