Tusinder demonstrerer for egyptisk enhed

Mange tusinde egyptere demonstrerer for national enhed og for at bekæmpe religiøse konflikter.

Artiklens øverste billede

Efter blodige sammenstød mellem kristne og muslimer tidligere på ugen demonstrerer mange tusinde egyptere i Kairo for national enhed og mod religiøs vold.

En række politiske grupper og partier har opfordret egypterne til at deltage massivt i demonstrationen for at vise sammenhold og solidaritet, og for at kræve, at de ansvarlige for den senere tids konflikter mellem kristne og konservative muslimske grupper bliver retsforfulgt.

- De (ekstremisterne, red.) vil aldrig få succes. Sammen vil vi bekæmpe dem, siger en aktivist i demonstrationen i den egyptiske hovedstad.

Samles på Tahrir-pladsen

Demonstrationen går fra Kairos forstæder og ind til Tahrir-pladsen i centrum af byen. Pladsen var samlingspunkt for de store demonstrationer i februar, der tvang den mangeårige præsident Hosni Mubarak fra magten.

Fredagens demonstration kommer, efter at 13 personer omkom under sammenstød mellem kristne koptere og stærkt konservative salafistgrupper i Kairo for snart en uge siden.

- Jeg vil være meget glad, hvis jeg er beskyttet af egyptisk lov og ikke af udlændinge, siger en præst, der er med i demonstrationen. Han afviser opfordringer til, at de kristne i Egypten skal beskyttes af USA eller andre vestlige lande.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen