Her er det arabiske oprør
Det er let at miste overblikket. Se her i hvilke arabiske lande, folket gør oprør.
Tunesien var landet, som væltede den første dominobrik, og siden er flere væltet hen over Nordafrika og dele af Mellemøsten, som er præget af oprør.
Her følger en oversigt over lande, hvor folket er gået på gaden.
Tunesien
I januar blev præsident Zine al-Abidine Ben Ali væltet efter længere tids folkelige protester. I stedet indsatte man en midlertidig regering med Beji Caid som premierminister. Regeringen har lovet, at der skal være valg til parlamentet i juli.
Lørdag var der dog atter voldsomme protester, hvor demonstranterne krævede den midlertidige regerings afgang. Protesterne blev mødt med tåregas og førte til et natligt udgangsforbud.
Syrien
Styret i Syrien har slået hårdt ned på enhver modstand. Oprøret mod præsident Bashar al-Assad har stået på siden midten af marts og har angiveligt kostet mindst 580 civile livet, mens 100 soldater menes at være blevet dræbt i kampene.
Regeringen valgte i weekenden at indføre udgangsforbud i byen Daraa, hvilket har givet anledning til tusindvis af anholdelser. Nato har foreløbig ingen planer om at engagere sig militært i Syrien.
USA har dog indført visse sanktioner mod den syriske regering, mens EU har indført indrejseforbud for syriske ledere til EU-lande.
Libyen
Landets leder gennem 42 år, Muammar Gaddafi, slog så hårdt ned på oprørerne i landet, at FN den 17. marts valgte at vedtage en resolution om flyveforbud over landet.
Missionen går ud på at tage "alle midler i brug" for at forhindre en massakre på civilbefolkningen. I den forbindelse har man angrebet adskillige militære mål, men Gaddafi og hans styrker har endnu ikke opgivet kampen.
Yemen
De sidste knap tre måneder har befolkningen krævet præsident Ali Abdullah Salehs afgang efter 32 år ved magten. Præsidenten forsøgte i marts at dæmpe gemytterne ved at love ikke at genopstille i 2012, men det var ikke nok.
Senest indgik Saleh, oppositionen og andre golf-lande en aftale i april om, at præsidenten skulle træde tilbage inden for en måned, og at han ville få immunitet. Men aftalen er allerede blevet modificeret, så Saleh træder af som partileder og ikke som præsident, hvilket har fået uroen til at blusse op igen.
Mandag blev mindst tre dræbt ved en demonstration.
Egypten
Egyptens tidligere præsident Hosni Mubarak gik af efter 31 år ved magten. Det skete den 11. februar efter 18 dages protester. Militæret overtog magten og i september går landet til valg.
Siden har der dog været uroligheder mellem muslimer og kristne i landet. Lørdag blev mindst 12 mennesker dræbt og 232 såret, da 500 salafistiske muslimer gik til angreb på den koptiske St. Mena Kirkei Kairo.
Bahrain
I februar måned gik folket i kongedømmet Bahrain på gaden for at kræve kongens og premierministernes afgang.
Oprøret varede omkring en måned, hvorefter kongen, Hamad bin Isa Al Khalifa, den 23. marts erklærede, at det var dødt med hjælp fra saudiske soldater. 29 var blevet dræbt. Søndag annoncerede han, at landets undtagelsestilstand vil blive ophævet den 1. juni - to uger før tid.
Oman
Siden februar har der været sporadiske og små demonstrationer i landet. Senest skete det i weekenden, hvor der skal have værte voldelige sammenstød. Demonstranterne kræver demokratiske reformer og en ende på korruptionen i landet.
Marokko
Søndag demonstrerede tusindvis af mennesker i Marrakech, hvor man krævede politiske reformer. Kongen, Mohamed VI, har lovet at indføre reformer for forhindre oprør i landet.
Senest har regeringen accepteret krav fra landets fagforeninger om at sætte lønningerne for offentligt ansatte op samt hæve minimumslønningerne for samtlige arbejdstagere.