Syriens styre optrapper propagandakrig
Syriens regime har sat mange kræfter ind på at beskrive alle kritikere som "terrorister" og "lejesvende", mens uro fortsætter.
Tusindvis af syrere demonstrerede fredag på ny mod regimet, som har sat kampvogne ind i mindst tre centrale områder for at nedkæmpe opstanden mod præsident Bashar al-Assads styre.
Flere demonstranter blev såret af skud under aktioner i Homs, hvor sikkerhedsstyrker skød op i luften for at sprede en folkemængde på mindst 2000.
Sikkerhedsstyrker anholdt oppositionsleder Riad Seif under en demonstration for demokrati i Midan-distriktet i Damaskus, oplyste hans datter og menneskerettighedsforkæmpere.
- Min far blev tvunget op i en bus sammen med andre demonstranter og kørt væk under demonstrationen ved al-Hassan moskeen, siger Jumana Seif.
Den 64-årige Seif, der har prostatakræft, har i alt siddet fængslet otte år som politisk fange på grund af sin kamp for politisk frihed og demokrati.
Også i det sydlige Syrien gik tusinder af landsbyboere fredag i protester nær byen Deraa og råbte slogans mod præsident al-Assad, siger øjenvidner.
Demonstranterne blev forhindret i at nå ind til Deraa, som er omringet af kampvogne, efter at byen blev stormet for to uger siden. Der var rapporter om lignende demonstrationer i op mod en halv snes andre byer.
Imens har de syriske myndigheder og medier optrappet en propagandaoffensiv mod demonstranterne med slogans om, at alt andet end det nuværende styre er lig med kaos. "Sig ja til stabilitet frem for kaos" og "Frihed er ikke sabotage", lyder nogle af de nye mottoer.
- Budskabet i vores kampagne er enkelt. Ordet frihed, som det defineres af demonstranterne, er ikke virkelig frihed, siger den 33-årige Shaza Ferzli fra ledelsen af Syriens største reklamebureau, United Group.
Overalt er der hængt plakater op med appeller om "National enhed" og "Nej til kritikere", som understreger, at regeringen forsøger at få alle demonstranter til at fremstå som ekstremister, der ødelægger landets harmoni.
Samtidig taler regimet om en "udenlandsk sammensværgelse" mod styret i Damaskus, og kritikere kaldes "lejesoldater" og "terrorister".
Internationale menneskerettighedsgrupper siger, at over 600 civile er blevet dræbt indtil nu. Udenlandske journalister har forbud mod at gå ud og rapportere fra demonstrationerne.