Iran hænger 13 "fjender af Gud"

I en massehenrettelse i et iransk fængsel er 13 medlemmer af den sunnimuslimske oprørsgruppe Jundallah (Guds sønner) blevet hængt for at være "fjender af Gud" efter at have udført en række angreb, herunder bortførelser af udlændinge.

Landets statslige nyhedsbureau, Irna, rapporterer, at oprørerne blev henrettet i fængslet i den urolige, sydøstligt beliggende grænseby Zahedan, der er centrum for den sunnimuslimske oprør mod det shiamuslimske styre i Teheran.

- 13 medlemmer af denne gruppe blev hængt til morgen, blev provinsens chefdommer Ebrahim Hamidi citeret for at sige.

Oprørerne var anklaget for at være "mohareb" (fjender af Gud) og for at have "bortført udlændinge, dræbe uskyldige og udføre terrorhandlinger for Jundallahgruppen", skriver Irna med citat fra en erklæring fra retten.

Statslige medier oplyste mandag, at 14 medlemmer af Jundallah ville blive offentligt henrettet tirsdag.

- Efter forhandlinger blev det i sidste øjeblik besluttet, at henrettelserne skulle finde sted i fængslet, siger Hamidi.

Medierne har også oplyst, at Abdolhamid Rigi, bror til Jundallahleder Abdolmalik Rigi, var en af de oprørere, der skulle henrettes. Hamidi sagde, at Abdolhamid Rigi ikke var blandt de hængte tirsdag, men han ville blive hængt senere på ugen.

Zahedan er hovedstad i Sistan-Baluchestanprovinsen, der grænser op til Afghanistan og Pakistan, og er hjemsted for en betydelig etnisk baluchisk befolkning.

Jundallah har foretaget en række angreb på iranske regeringsmål i provinsen, der ligger på den vigtige smuglerrute for narkotika, der er bestemt for Europa.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen