Tidligere præsident går ind i sag om valgsvindel

Irans tidligere præsident Akbar Hashemi Rafsanjani, der er en politisk rival til den siddende præsident, Mahmoud Ahmadinejad, opfordrede i dag til en grundig undersøgelse af det omstridte præsidentvalg i landet.

Artiklens øverste billede

Rafsanjani, der er leder af Eksperternes Råd, en af magtinstitutionerne i Iran, glæder sig over, at fristen for en undersøgelse af klagerne over valghandlingen er blevet forlænget.

Rafsanjani har ikke tidligere udtalt sig offentligt om valget, der fandt sted den 12. juni. Han beskrev i dag udviklingen siden valget som en sammensværgelse begået af mistænkelige elementer, der ønsker at splitte det iranske folk og det islamiske styre, oplyser iranske nyhedsbureauer.

Værdifuldt skridt

- Alle steder, hvor folk trådte frem med stor årvågenhed, blev sådanne sammensværgelser forpurret, citerer nyhedsbureauerne Isna og Irna ham for at sige uden at uddybe udtalelsen.

Rafsanjani roste samtidig, at Irans åndelige leder, storayatollah Ali Khamenei, i sidste uge forlængede fristen for indsigelser mod valget med fem dage.

- Dette værdifulde skridt af den øverste leder, der havde til formål at øge folkets tillid til valgprocessen, var meget effektivt, siger Rafsanjani.

- Jeg håber, at de, der er involveret i spørgsmålet, undersøger klagerne grundigt og retfærdigt, siger han videre.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen