Politi slog hårdt ned på Iran-protest

Gaderne i den iranske hovedstad, Teheran, var endnu en gang skueplads for blodige sammenstød i går, hvor nogle få hundrede demonstranter protesterede mod det officielle resultat af præsidentvalget. Det siger øjenvidner til flere medier.

Artiklens øverste billede
eksiliranere går i støttedemonstration i Zürich med billeder af den dræbte iranske kvinde Neda Agha Soltan, som få dage efter sin død er blevet et symbol på den folkelige opstand i Iran. Foto: AP

Tusinder af kampklædte betjente og andre sikkerhedsstyrker var sat ind mod demonstranterne, der ifølge øjenvidnerne fik en meget hårdhændet behandling.

En kvinde siger til den amerikanske tv-station CNN, at hundredvis af mænd bevæbnet med køller var kommet ud af en nærliggende moské for at kæmpe mod demonstranterne.

Øjenvidne: En massakre

- De tævede en kvinde så voldsomt, at hun var gennemvædet af blod, og hendes mand besvimede. De tævede løs på folk. Det var en massakre, siger øjenvidnet til CNN.

På netstedet Twitter, der bruges af demonstranterne til at koordinere protesterne, var der meldinger om dræbte. Oplysningerne kunne imidlertid ikke bekræftes.

Siden det omstridte præsidentvalg den 12. juni har mindst 17 mennesker mistet livet ved de protester, der er opstået fordi mange iranere ikke tror på de officielle resultater, der giver præsident Mahmoud Ahmadinejad 63 procent af stemmerne.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen