Mellemøsten

FN advarer: Mindst 13 mio. har brug for hjælp i Syrien

Nødhjælp som mad og medicin når kun ud til omkring 10 pct. af befolkningen i Syriens belejrede områder. Ifølge FN har 13. mio. brug for hjælp.

Syriske borgere i flygtningelejren "Al Hol Camp," der ligger i landets sydligste region. Billedet er taget den 16. februar 2017. Foto: Jonathan Hyams.

Der er flere fordrevet fra deres hjem i Syrien, end der bor mennesker i Danmark. Over 13 mio. mennesker har lige nu brug for humanitær hjælp i Syrien, lyder det fra FN.

De vurderer at ca. halvdelen af 13 mio. er i "akut behov" for mad og sundhedspleje.

Det skriver det amerikanske medie NBC News.

Under krigen i Syrien har mere end seks mio. måtte flygte fra deres hjem, fortalte Mark Lowcock, FN's vicegeneralsekretær, ved et møde med Sikkerhedsrådet mandag.

Skolebørn er dræbt af artillerigranater i Syrien

Krigshandlingerne gør det svært for hjælpeorganisationerne at nå ud til de mange i nød, forklarede han. Angreb har bl.a. betydet, at depoter med mere en 140.000 vacciner mod mæslinger og virusinfektionen polio er ødelagt i det vestlige Syrien.

FN havde i begyndelsen af året en forventning og et håb om, at kampene i landet ville aftage, så den humanitære hjælp kunne komme frem. Det er endnu ikke sket, fortæller Mark Lowcock.

Derfor når FN kun ud med humanitær hjælp til gennemsnitligt 10 pct. af befolkningen i de belejrede områder, skriver NBC News.

Rusland forbereder fredskongres for Syrien om kort tid

Den britiske FN-ambassadør Matthew Rycroft kalder situationen i Syrien for "grusom," skriver NBC News. Han frygter, at områder i især Damaskus, hvor kampene eskalerer, bliver til "sultezoner".

»Så vi opfordrer det syriske regime og deres allierede til at løfte blokaden for at tillade humanitær hjælp at komme igennem," udtaler Matthew Rycroft ifølge NBC News.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her